Rusya: Dünyanın ilk koronavirüs aşısı dolaşıma girdi - Azınlıkça
Yaşam

Rusya: Dünyanın ilk koronavirüs aşısı dolaşıma girdi

Kovid-19 pandemisi karşısında koronavirüs aşısı çalışmaları devam ederken Rusya ürettikleri ilk aşının piyasada dolaşıma girdiğini duyurdu.

Çin’den çıkıp tüm dünyayı saran Kovid-19 pandemisi karşısında koronavirüs aşısı çalışmaları devam ederken Rusya resmen açıklama yaparak ürettikleri ilk aşının piyasada dolaşıma girdiğini duyurdu.

Koronaya karşı ilk aşıyı ürettiğini açıklayan Rusya’da yeni gelişmeler yaşanıyor. Rus yetkililer aşının dolaşıma girdiğini açıkladılar.

Hatırlanacağı üzere aşıyı ilk defa rus lider Vladimir Putin duyurmuştu ve aşıyı kızının da yaptırdığını açıklamıştı.

Tüm dünyayı saran ve insanların evlerde hapis kalmasına yol açan koronaya karşı nihayet aşı piyasaya çıkmış durumda.

“Koronavirüs aşısının hazır” olduğunu duyuran Rusya’nın Gamaleya Ulusal Epidemiyoloji ve Mikrobiyoloji Araştırma Merkezi, Sputnik-V adlı rus aşısının ilk partisinin dolaşıma girdiğini belirtti.

Sputnik Türkçe’de verilen habere göre Rusya Sağlık Bakanlığı tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, “Rusya Sağlık Bakanlığı Gamaleya Ulusal Epidemiyoloji ve Mikrobiyoloji Araştırma Merkezi tarafından yeni koronavirüs salgınının önlenmesine yönelik geliştirilen ‘Gam-COVID-Vac’ (Sputnik V) aşısının ilk partisi, Roszdravnadzor laboratuarlarında gerekli kalite testlerini geçti ve dolaşıma açıldı” ifadeleri kullanıldı

Gamaley Epidemiyoloji ve Mikrobiyoloji Enstitüsü’nün geliştirdiği aşının klinik testlerine 18 Haziran’da başlanmıştı. Sıvı haldeki aşının klinik testleri, Burdenko Askeri Hastanesi’nde yapılırken, toz haldeki aşı Seçenov Üniversitesi’nde test ediliyordu.

Rusya Sağlık Bakanı Mikhail Murashko, Rusya’nın Covid-19 aşı çalışmalarında klinik test aşamasının başarıyla sonuçlandığını ve ekim ayında toplu aşı uygulamasına başlamayı planladıklarını açıklamıştı.

Rusya Sağlık Bakanı Mihail Muraşko, koronavirüs aşısının klinik deneylerin üçüncü aşamasındaki gönüllülere bu hafta yapılmaya başlanacağını açıklamıştı.

Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin geçen pazar yaptığı açıklamada Moskova’da yaşayan vatandaşların çoğunluğunun birkaç ay içerisinde aşılanmasını umduğunu söylemişti.

Gamaleya Ulusal Epidemiyoloji ve Mikrobiyoloji Araştırma Merkezi tarafından geliştirilen ve dünyanın ilk koronavirüs aşısı olan Sputnik V’nin 11 Ağustos tarihinde tescillenmesinin ardından, aralarında BAE, Suudi Arabistan, Endonezya, Filipinler, Meksika, Brezilya ve Hindistan’ın bulunduğu en az 20 ülke, aşıyla ilgilendiklerini açıkladı.

Rus aşısına karşı ilk dönemdeki şüpheci bakış ve eleştirilerin azaldığı gözlemleniyor.

http://azinlikcam.net/yasam/item/32975-rusya-koronavirus-asisi-sputnik-vi-uretmeye-basladi
http://azinlikcam.net/yasam/item/32523-rusya-ilk-koronavirus-asisini-gelistirdi-putinin-kizi-asi-oldu

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

İvan Savvidis'in Ukrayna'daki Varlıklarına El Konuluyor

Ukrayna devleti, Yüksek Yolsuzluk Mahkemesi’nin kararıyla, Rusya’da Yunan Toplulukları Federasyonu Başkanlığını yürüten ve hem Yunan hem de Rus vatandaşı olan Pontus kökenli işadamı İvan Savvidis’in malvarlığına el koyma işlemlerini sürdürüyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunan Vatandaşlar Filistin ve Ukrayna'daki Savaşlar Hakkında Ne Düşünüyor?

Anketin Filistin ve İsrail arasındaki savaşa dair verileri, Yunan halkının yüzde 43.3’ünün tarafsız olduğunu gösteriyor. Ankete katılanların yüzde 28.5’i Filistin tarafını, yüzde 22.1’i ise İsrail tarafını destekliyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Avrupa Komisyonu'ndan yeni korona aşısına yeşil ışık

Avrupa Komisyonu, BioNTech-Pfizer tarafından geliştirilen COVID-19 tedavisi için uyarlanmış Comirnaty XBB.1.5 aşısını onayladı.
Devamını oku...