Rus korona aşısı 40 bin kişiye uygulanmaya başlıyor - Azınlıkça
Yaşam

Rus korona aşısı 40 bin kişiye uygulanmaya başlıyor

Vladimir Putin’in açıkladığı Rus koronavirüs aşısı Sputnik V önümüzdeki haftadan itibaren 40 bin kişiye uygulanmaya başlıyor.

Bütün dünyaya yayılan ve pandemi haline gelen korona salgınına karşı Rusya’nın geliştirdiği Sputnik V adlı aşı haftaya 10 binlerce kişiye uygulanmaya başlıyor.

Rus yetkililer Kovid-19’a karşı geliştirilen Sputnik V adlı aşının önümüzdeki haftadan itibaren 40 bin kişiye uygulanacağı açıkladılar.

Rusya Doğrudan Yatırım Fonu Başkanı Kirill Dmitriev ulusal medya kuruluşlarına yağtığı basın açıklamasında önümüzdeki haftadan itibaren 40 bin kişiye aşı yapacaklarını ve aşı yapılan kişiler üzerinde gözlem yapacaklarını ifade etti.

Dmitriev, “Önümüzdeki hafta 40 bin kişiye Sputnik V uygulanmasından sonra gözlemlere başlanacak. Sputnik V’nin uygulanmasından sonraki klinik çalışmalar uluslararası standartlara uygun olarak gerçekleşecek. Aşının uygulanması sonrası aşının etkileri, pozitif etkileri ve yan etkileri gözlemlenecek. Bu çalışmaların tümü kontrollü bir şekilde gerçekleşecek” ifadelerini kullandı.

Rusya’da şu ana kadar aşı 18 ile 60 yaş arasındaki gönüllülere uygulanmış durumda ve Rus yetkilier bu aşamaya kadar aşının hiçbir yan etkisinin gözlemlenmediğini söylüyorlar.

Sputnik V koronavirüs Kovid-19 aşısı virüs görülmeyen kişiler için geliştirilmiş olsa da virüse yakalanan kişilere de uygulanabilineceğini söyleyen Rus uzmanlar aşının büyük oranda olumlu etkisinin görüldüğünden aşı uygulanacak kişilerde herhangi bir kısıtlama görmediklerini belirtiyorlar.

Hatırlanacağı üzere Kovid-19’a karşı aşı geliştirdiklerini ilk açıklayan Rus lider Putin olmuştu. Putin kızının da aşı olduğunu duyurmuştu.

http://azinlikcam.net/yasam/item/32523-rusya-ilk-koronavirus-asisini-gelistirdi-putinin-kizi-asi-oldu

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

İvan Savvidis'in Ukrayna'daki Varlıklarına El Konuluyor

Ukrayna devleti, Yüksek Yolsuzluk Mahkemesi’nin kararıyla, Rusya’da Yunan Toplulukları Federasyonu Başkanlığını yürüten ve hem Yunan hem de Rus vatandaşı olan Pontus kökenli işadamı İvan Savvidis’in malvarlığına el koyma işlemlerini sürdürüyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunan Vatandaşlar Filistin ve Ukrayna'daki Savaşlar Hakkında Ne Düşünüyor?

Anketin Filistin ve İsrail arasındaki savaşa dair verileri, Yunan halkının yüzde 43.3’ünün tarafsız olduğunu gösteriyor. Ankete katılanların yüzde 28.5’i Filistin tarafını, yüzde 22.1’i ise İsrail tarafını destekliyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Avrupa Komisyonu'ndan yeni korona aşısına yeşil ışık

Avrupa Komisyonu, BioNTech-Pfizer tarafından geliştirilen COVID-19 tedavisi için uyarlanmış Comirnaty XBB.1.5 aşısını onayladı.
Devamını oku...