Korona mevsimsel değil ve her havayı seviyor - Azınlıkça
Yaşam

Korona mevsimsel değil ve her havayı seviyor

Küresel koronavirüs Kovid-19 salgını ile ilgili Dünya Sağlık Örgütü’nden (DSÖ) yeni uyarı geldi. Yetkililer koronanın her mevsimde yayılmaya devam ettiğini söylüyor.

Dünya Sağlık Örgütü‘nden “Kovid-19 mevsimsel değil” açıklaması geldi. Yetkililer, yeni tip koronavirüsün gribe yol açan influenza virüsleri gibi mevsimsel olmadığını, aksine sıcak havalarda da etkisini sürdürdüğünü belirtti.

DSÖ Sözcüsü Margaret Harris yaptığı açıklamalarda konuya değindi ve normalde solunum yolunu etkileyen virüslerin mevsimsel olduğunu ancak yenitip koronavirüs Kovid-19’un yaz aylarında da sürdürdüğü yayılma şeklinin farklı olduğunu söylerken şu ifadeleri kullandı:

KOVİD-19 EN ÇOK YAKIN TEMASI SEVİYOR

 “Kovid-19, her havayı seven bir virüs ancak daha çok yakın temastaki bir insandan diğerine bulaşmayı seviyor, dolayısıyla ona bu fırsatı vermememiz gerekiyor.

Şu anda Dünya genelinde en fazla korona vakalarının görüldüğü ülkelerden ABD’nin yaz mevsiminde olduğunu, ayrıca Brezilya ve Filipinler gibi tropikal kuşaktaki ülkelerde de büyük salgın yayılımı görüldüğüne DSÖ Sözcüsü, “Mevsimler virüsün yayılmasını etkiliyor gibi görünmüyor” dedi.

SONBAHARDA İKİNCİ DALGA GELECEK Mİ?

Dünyanın sonbaharda ikinci bir koronavirüs dalgası ile karşı karşıya kalmasını bekliyorlar mı sorusuna sözcü şu yanıtı verdi:

“Şu an birinci dalgadayız. Kısmi iniş çıkışlarla seyreden bir büyük dalga bu. Yapabileceğimiz en iyi şey salgını yatay seyirde tutup, dalganın diz boyunu aşmasını önlemek. Şu anda birinci, ikinci, üçüncü dalga gibi ifadelerin bir anlamı yok.”

Öte yandan koronanın en çok insanların toplu halde bulunduğu yerlerde yayıldığını hatırlatan DSÖ Sözcüsü şu hatırlatmada bulundu: 

“İnsanların sosyal mesafeye uymadan bir araya gelmeleri, yakın temasta bulunduklarında tedbir almamaları yayılmaya yol açıyor. Kovid-19’a karşı işe yaradığı bilinen tedbirlere uymak hayati. Bunlar, sosyal mesafeye uymak, el yıkamak, kaynağı izole etmek, iç mekanlarda gerektiğinde maske takmak ve öksürürken ağzı kapamak.”

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Eczanelerde Korona Aşısı İçin Vatandaşlar 5 Evro Ödeyecek

Yunanistan Sağlık Bakanlığı, korona aşısının mahalle eczanelerinde uygulanmasına ilişkin yeni bir kararı hayata geçirmeye hazırlanıyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Koronavirüs ve Influenza Virüsü Vakalarında Hızlı Artış

Batı Trakya’da koronavirüs ve influenza virüsü vakalarında kaydedilen keskin artış, bölge halkını ve sağlık otoritelerini alarma geçirdi.
Devamını oku...
Yaşam

Dünya Sağlık Örgütü'nden 'Yalnızlık' Uyarısı: Her 4 kişiden 1'i...

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), yalnızlığın küresel bir halk sağlığı tehdidi haline geldiği konusunda uyarıda bulunuyor. COVID-19 pandemisinin ardından, yalnızlık ‘virüsü’ resmen ‘evrensel halk sağlığı tehdidi’ olarak ilan edildi.
Devamını oku...