Limon kabuğunun 6 bilinmeyen faydası - Azınlıkça
Yaşam

Limon kabuğunun 6 bilinmeyen faydası

C vitamini deposu olan limonun faydalarının yanı sıra kabuğu da bilinçli ve yerinde kullanıldığında insan sağlığına iyi geliyor.

Başta C vitamini olmak üzere sağlık açısından son derece faydalı bileşenler içeren limonun çoğunlukla suyunu sıkılıp kabukları ise çöpe atılıyor.

Ancak yapılan araştırmalar limonun kabuğunun da faydalı olduğunu gösteriyor.

Peki, suyunu sıkıp kullandığınız limonun kabuklarının nelere iyi geldiğini ne kadar biliyoruz?

Bilim insanları limonun suyu gibi kabuğunun da antioksidan kaynağı olduğunu söylüyor. 

Limon kabuğunda bulunan polifenoller, vitaminler, mineraller, lif, karotenoidler ve esansiyel yağlar birçok hastalığa karşı koruyor. 

Çayınıza ya da rendeleyerek salata ve kurabiyelerinize katabileceğiniz limon kabuğundan elde edeceğiniz 6 fayda

DİŞ ETLERİNİ GÜÇLENDİRİYOR

Limon kabuğu, C vitamini eksikliğine bağlı olarak gelişen bir tür kanamalı diş eti hastalığı olarak bilinen skorbüt hastalığının oluşumunu engelliyor. Limonda ve kabuğunda bulunan C vitamini sayesinde skorbüt oluşmuyor.

KARACİĞERDE YAĞLANMAYI AZALTIYOR

Limon kabuğu içerdiği pektin, esansiyel yağlar ve PMF (polymethoxylated flavones) sayesinde total kolesterol seviyesini, trigliserid düzeylerini, karaciğer yağlarını azaltıyor.

BAĞIRSAKLARI KORUYOR

Limon kabuğunda mevcut olan diyet lifi, bağırsak fonksiyonlarını ve bağırsak sağlığını koruyor. Ayrıca limon kabuğunun içerdiği pektin, kabızlığın önlenmesine de fayda sağlıyor.

HÜCRE HASARINI ÖNLÜYOR

İçerisindeki yüksek antioksidan kapasitesi sayesinde hücrelerde hasar oluşturan serbest radikalleri etkisiz hale getiriyor. Ayrıca limon kabuğu antioksidan özellik gösteren yüksek C vitamini kapasitesi sayesinde DNA hasarını önlüyor.

KANSER RİSKİNİ AZALTIYOR

Limon kabuğu, içerisindeki limonen ve salvestrol Q10 sayesinde kanserli hücrelerle savaşmaya yardım ediyor. Avustralya’da yapılan bir çalışma ağız, boğaz ve mide kanserini riskini 40-50 oranında azalttığını ortaya koyuyor.

DAMAR SAĞLIĞINI KORUYOR

Limon, kabuğunda bulunan flavonoidlerden olan hesperidin ve naringin sayesinde damar yapısı korunuyor ve kanda pıhtılaşma riskini azalıyor. Yüksek C vitamini sayesinde koroner arter hastalığını azaltıyor.

http://azinlikcam.net/yasam/item/27763-limon-dilimiyle-uyuyun-zinde-kalkin

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
YaşamYunanistan Batı Trakya Haber

Kanser Vakalarında Yeni Tedavilere Yol Açabilecek Myc Proteinleri Hakkında Keşif

Riverside, Kaliforniya Üniversitesi’nden (UCR) araştırmacılar, kanser tedavisinde çığır açabilecek bir keşif yaptıklarını açıkladılar.
Devamını oku...
Yaşam

Yüksek Kolesterol Sorununa Karşı Doğal Çözümler: Uzmanlar 4 Öneriyi Açıklıyor

Her gün birçok insan kolesterol düşürücü ilaçlar kullanmaktan kaçınmanın yollarını arıyor. İyi haber şu ki, uzmanlar, kolesterol seviyelerini normalleştirmenin doğal ve basit yollarını öne sürüyor.
Devamını oku...
Yaşam

Erkeklerde kanser uyarısı veren belirtiler

Kanser, erkeklerin en yaygın ölüm nedenidir. Erken teşhis ve tedavi, kanserden kurtulma şansını artırabilir. Bu nedenle, erkeklerin kanser uyarısı veren belirtileri bilmesi önemlidir.
Devamını oku...
Yaşam

Limon dilimiyle uyuyun, zinde kalkın

Worth reading...