WhatsApp için animasyonlu etiket geldi - Azınlıkça
Yaşam

WhatsApp için animasyonlu etiket geldi

Bütün dünyada en çok kullanılan mesajlaşma programı WhatsApp gelen talepler doğrultusunda yeniliklere devam ediyor.

WhatsApp uygulaması geliştiricileri son olarak yeni bir özelliği devreye soktular.

Yakın zaman önce çoklu görüntülü sohbet yapılmasına imkan sağlayan yeniliği devreye sokan WhatsApp son olarak da hareketli etiket işlevini kullanıcıların hizmetine sundu.

Çoklu görüşmeye olanak sağlayan grup sohbetlerinde kimlerle görüntülü sohbet kurmak isteniyorsa onları seçerek direkt olarak sohbete başlanabilecek. Bu özellik şu an için dört ya da daha az kişinin olduğu gruplarda çalışıyor.

Daha önce görüntülü grup konuşmalarını yapabilmek için ilk önce bir kişiyle birebir konuşma başlatılması, daha sonra ise diğer katılımcıları eklemek gerekiyordu.

Son yenilikte ise WhatsApp konuşmalarınız, yeni dağıtılmaya başlanan etiketlerle daha hareketli bir hale gelecek. Dağıtım üç aşamada yapılacağından, işlevin size ulaşması zaman alabilir. Ancak hareketli etiketleri hemen görmek istiyorsanız, WhatsApp’ın beta sürümünü yükleyebilirsiniz.

Dağıtımın ilk aşamasında bazı kullanıcılar, animasyonlu etiketleri görebilecekler. Bu kullanıcılar, kendilerine ulaşan hareketli etiketleri kaydedip, başkalarına da yönlendirebilecekler. Ancak bu aşamada etiket paketlerini indirip kullanmak mümkün olmayacak.

Ahval‘deki habere göre bugün itibariyle kullanımda olan hareketli etiket sayısı oldukça az, ancak bu sayı çok geçmeden artacak.

Sonraki dağıtım aşamasında, üçüncü parti animasyonlu etiketleri kullanmak mümkün olacak. Üçüncü ve son aşamada ise animasyonlu etiketlere WhatsApp Store’dan ulaşmak mümkün olacak.

İşlevi beta sürümünde kullanmak için Android’de 2.20.194.7, iOS’ta ise 2.20.70.26 beta sürümüne yükseltmeniz gerekiyor. iOS’ta beta kuyruğu dolu olduğundan, boş yer açılana kadar beta sayfasını takip etmeniz gerekebilmekte.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yaşam

Whatsapp'tan grup sohbetlerine 'belki' güncellemesi

Dünyaca ünlü Whatsapp uygulamasında, yüzlerce belki binlerce kişinin yer aldığı grup sohbetlerinde tanımadığımız kişilerin telefon numaramızı görmesi sıklıkla şikayet edilen bir konuydu. Soruna çözüm geldi.
Devamını oku...
Yaşam

WhatsApp gruplarına son kullanma tarihi özelliği geliyor

WhatsApp, kullanıcıların grup konuşmalarına son kullanma tarihi belirlemesine olanak tanıyan yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. Bu özellik şu anda iOS beta sürümünde test ediliyor ve yakında tüm kullanıcılara sunulması bekleniyor.
Devamını oku...
Yaşam

Whatsap'ta silinen mesajlar geri gelebilecek

Dünyada en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması WhatsApp’ın yöneticisi Will Cathcart, WhatsApp uygulamasında yanlışlıkla silinen mesajları geri almayı sağlayan yeni bir özellik getirdiklerini açıkladı.
Devamını oku...