Uçak biletlerine büyük artış gelmesi bekleniyor - Azınlıkça
Yaşam

Uçak biletlerine büyük artış gelmesi bekleniyor

Küresel koronavirüs salgını nedeniyle uçak seferleri dünya çağında durma noktasına gelince uçak şirketleri iflasın eşiğine geldi.

Kovid-19 salgınının ne zaman duracağı belirsizliğini koruyor. Virüse karşı aşı bulunana kadar havayolları şirketleri yolcu taşımak için formüller arıyor.

Pek çok uzman sosyal mesafenin uçaklarda geçerli olamayacağı konusunda hem fikir. Uçakların tasarımları ve koltukları 1.5 metre arayı imkansız hale getiriyor.

Buna rağmen yolcular arasında belirli bir mesafe olmasını isteyen bilim insanları güvenli yolculuk için maskenin de kullanılması gerektiğini belirtiyorlar.

Öte yandan fiziksel mesafenin uygulanması durumunda uçak bilet fiyatlarına büyük artışlar geleceği tahmin ediliyor.

Sivil havacılıkta Kovid-19 pandemisi nedeniyle sağlık otoritelerince önerilen sosyal mesafeye havacılık otoritesinden yanıt geldi. Uluslararası Hava Taşımacılar Birliği (IATA) geçen hafta yaptığı açıklamada uçaklarda boş koltuk bırakmanın salgını önlemeyeceğini ifade ederek, “Sosyal mesafe uygulanırsa fiyatların ciddi oranda artması gerekir” dedi.

IATA virüse karşı uçuşlarda yolcuların yüzlerini koruyucu bir eşya veya maske ile kapatmasını ve kabin mürettebatın ise maske takmasını önerdi.

http://azinlikcam.net/yunanistan-bati-trakya-haber/item/26719-hangi-havayolu-sirketleri-yunanistana-sefer-baslatiyor

IATA’dan yapılan açıklamada, “Sektörün ortalama kar eşiği yük faktörü yüzde 77. Sosyal mesafe önlemleriyle maksimum yük faktörü yüzde 62’ye düşecek. Bu da birim maliyetlerinde keskin artışa neden olur. Havayolu şirketlerinin sadece kâr eşiğini yakalaması için bile 2019 yılına göre bilet ücretlerinin bölgeden bölgeye yüzde 43 ila 54 artması gerekir” ifadelerine yer verildi.

IATA Genel Direktörü Alezandre de Juniac ise mevcut koşullar altında uçabilecek ve bu uçuşlardan paza kazanabilecek hiçbir havayolu şirketinin olmadığını vurguladı.

Sosyal mesafe kuralı uçaklarda boş koltuk uygulaması demek oluyor ve IATA’ya göre doluluğu farklı uçak tiplerinde bu önlem yolcu kapasitesini yüzde 30 ile 50 oranında düşürecek.

http://azinlikcam.net/yunanistan-bati-trakya-haber/item/26319-wizz-air-yunanistana-ucak-seferlerine-basliyor

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Avrupa Parlamentosu'ndan Uçaklarda El Bagajı İçin Ücret Alınmasına Son Kararı

Avrupa Parlamentosu (AP), Strazburg’da düzenlediği Genel Kurul toplantısında, el bagajı için ek ücret alınmasına son verilmesi ve standart el bagajı boyutları için ortak kuralların getirilmesini isteyen bağlayıcı olmayan bir kararı kabul etti.
Devamını oku...
Yaşam

Uçakta giymemeniz gereken 7 şey

Çoğu havayolu şirketinin resmi bir kıyafet yönetmeliği olmayabilir, ancak uçakta ne giyileceğine dair yaygın olarak kabul edilen bazı yönergeler vardır.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Atina-İstanbul ve Selanik-İstanbul uçak seferleri greve takıldı

Yunanistan’daki hava trafik kontrolörlerinin grevi nedeniyle Türk Hava Yolları (THY) Atina ve Selanik’e gerçekleştirilmesi planlanan tüm seferlerin iptal edildiğini açıkladı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Ryanair Temmuz’da uçak seferlerinin yüzde 40’ını başlatıyor

Worth reading...