Kansızlık sorunu olanlar bu yanlışları yapmayın! - Azınlıkça
Yaşam

Kansızlık sorunu olanlar bu yanlışları yapmayın!

Kansızlık sorunu olanların yapacağı yanlışlar, hastalığı olumsuz etkileyebilir.

Demir eksikliğine çok benzeyen Akdeniz anemisi konusunda dikkatli olmak gerekiyor.

Uzmanların bu konudaki uyarıları oldukça önemli.

Kansızlık, vücudun yeterli miktarda sağlıklı kan hücrelerine sahip olmaması durumudur. Kansızlık, yorgunluk, halsizlik, nefes darlığı gibi belirtilerle kendini gösterebilir ve kişinin yaşam kalitesini olumsuz etkileyebilir.

Ancak, kansızlık sorunu olan kişilerin, bazı yanlışlar yaparak durumlarını daha da kötüleştirdiklerini bilmeleri önemlidir. Bu yazıda, kansızlık sorunu olanların yapmaması gereken yanlışları ele alacağız.

  1. Demir takviyesi yapmadan önce doktora danışmamak Kansızlık sorunu demir eksikliğinden kaynaklanıyorsa, demir takviyeleri genellikle önerilir. Ancak, demir takviyesi yapmadan önce mutlaka doktorunuza danışmalısınız. Demir fazlalığı da zararlı olabilir ve belirli sağlık sorunları için risk oluşturabilir.
  2. Demir içeriği yüksek gıdalar tüketmek için protein kaynaklarından vazgeçmek Kansızlık sorunu olanlar, demir içeriği yüksek gıdalar tüketerek durumlarını düzeltebilirler. Ancak, demir içeriği yüksek gıdaları tüketirken protein kaynaklarından vazgeçmemek önemlidir. Protein, vücudunuzun kan hücrelerini üretmesine yardımcı olur.
  3. Süt ürünleri tüketmek Süt ürünleri, kansızlık sorunu olanlar için uygun değildir. Kalsiyum, demirin emilimini engelleyebilir ve kansızlık sorununu daha da kötüleştirebilir. Bu nedenle, demir takviyesi alırken veya demir içeriği yüksek gıdalar tüketirken süt ürünlerinden kaçınmak önemlidir.
  4. Alkol tüketmek Alkol, kansızlık sorununu daha da kötüleştirebilir. Alkol, vücudunuzun demir emilimini engelleyebilir ve kan hücrelerinin üretimini etkileyebilir. Kansızlık sorunu olan kişilerin, alkol tüketimini mümkün olduğunca azaltmaları veya tamamen bırakmaları önemlidir.
  5. Kafeinli içecekler tüketmek Kahve, çay ve diğer kafeinli içecekler de demir emilimini engelleyebilir. Bu nedenle, kansızlık sorunu olan kişilerin kafeinli içeceklerin tüketimini sınırlamaları veya tamamen bırakmaları önemlidir.

Sonuç olarak, kansızlık sorunu olanların yapmaması gereken yanlışlar vardır.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yaşam

Kansızlığa hangi bitkiler iyi geliyor?

Kansızlık veya bir diğer adıyla anemi Batı Trakya’da da görülen sorunlar arasında yer alıyor. Çeşitli türleri bulunan kansızlığın demir eksikliğinden kaynaklananının doğal yollarla da çözülebileceği savunuluyor.
Devamını oku...