Sinirlilik, depresyon, kansızlık: İşte muzun mucize faydaları - Azınlıkça
Yaşam

Sinirlilik, depresyon, kansızlık: İşte muzun mucize faydaları

muz 1

Araştırmacılar muzun yararlarını derledi. İşte muzun faydaları:

DEPRESYON

Depresyondaki birçok insan üzerinde yapılan araştırmada muz yiyen insanlar sonucunda kendilerini çok daha iyi hissediyor. Bunun nedeni ise mutluluk hormonu serotoninin salgılanmasını sağlayan ve bir tür protein içermesi. Ayrıca kadınların regl öncesi dönemindeki gerginliğini azaltmaya yardımcı oluyor. Kandaki glukoz seviyesini düzenleyen B6 vitaminini içeren muz ruh halini de etkiliyor.

KANSIZLIK

Kansızlık özellikle de kadınlarda en sık görülen sorunlardan biridir. Muzda bulunan demir kansızlığı azaltmaya yardımcıdır. Ayrıca düşük tuz oranına rağmen yüksek potasyuma sahip olması kan basıncını dengeliyor yani yüksek tansiyonu olanlara da öneriliyor.

BEYİN GÜCÜ

İngiltere’de bir okulda 200 öğrenci üzerinde yapılan araştırmaya göre kahvaltıda ve ara öğünlerde muz yiyen çocukların zihinsel aktivitelerinin güçlendiği görüldü. Araştırmalar potasyum içerikli meyvelerin öğrenmeyi desteklediğini ortaya koyuyor.

KABIZLIK

Muz yüksek oranda lif içerdiği için kabızlık problemini gidermeye de yardımcı oluyor.

AKŞAMDAN KALMALARA

Bu belki de muzun en ilginç faydalarından biridir. Muz, bal ve süt içeren bir karışım ayılmak için en etkili içeceklerden biridir. Muz ve bal mideyi rahatlatırken süt de vücudun kaybettiği suyu kazanmasına yardımcı olur.

MİDE YANMASI

Muz doğal bir anti asittir. Eğer reflünüz, midede yanmanız varsa rahatlamak için muzu da deneyebilirsiniz.

SABAH MAHMURLUĞU

Modern zaman insanları olarak sabah sağlıklı, dinç bir şekilde uyanmayı neredeyse unuttuk. Eğer iyi bir sabah kahvaltısı yapmadıysanız ara öğün olarak muz tüketebilirsiniz. Bu kan şekerinin çok fazla düşmesini önler.

SİVRİSİNEK ISIRIĞI

Akdeniz ülkesi insanları olarak sık sık karşılaştığımız sivrisinek ısırığına muz sürerseniz kaşıntıyı alacaktır.

SİNİRLER

Muz içerisinde sinir sisteminin en çok ihtiyacı olan B Vitaminlerinden bolca bulunuyor. Avusturya’da Psikoloji Enstitüsü’nün yaptığı çalışmaya göre işyerindeki strese karşı koyabilmek için insanlar kendilerini çikolata ve cipse veriyor. Obez insanların büyük bir çoğunluğunun yoğun iş stresi altında olduğu ortaya çıktı. Ancak muz yiyerek kan şekerinizi düzenlerseniz panik ve sinir anında abur cubura sarılmaktan kurtulabilirsiniz.

HABERİ KAYNAĞINDAN OKUMAK İÇİN

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et