Öksürüğü kesmek için ne yapılmalı? - Azınlıkça
Yaşam

Öksürüğü kesmek için ne yapılmalı?

Öksürük genelde soğuk algınlığı veya alerji sonrası ortaya çıkar.

Öksürük, özellikle soğuk havalarda veya solunum yolu enfeksiyonları gibi durumlarda sıkça karşılaşılan bir rahatsızlıktır. Peki öksürüğü kesmek için neler yapılabilir?

Öncelikle öksürük, vücudun solunum yollarını temizlemeye çalıştığı bir doğal savunma mekanizmasıdır. Bu nedenle öksürük, bazı durumlarda tedavi edilmesi gereken bir belirti olabilirken, bazı durumlarda da vücudun kendini iyileştirme sürecinin bir parçasıdır.

Ancak öksürüğün rahatsız edici boyutlara ulaşması durumunda, bazı yöntemlerle öksürüğü hafifletebilir veya kesebilirsiniz. İşte öksürüğü kesmek için öneriler:

  1. Bol su tüketin: Su tüketimi, vücudunuzun nemli kalmasına yardımcı olur ve öksürüğü hafifletebilir.
  2. Buhar inhalasyonu yapın: Sıcak su buharı, öksürüğü hafifletmeye yardımcı olabilir. Buhar inhalasyonu için bir buhar makinesi kullanabilir veya sıcak su dolu bir kap üzerine başınızı örtebilirsiniz.
  3. Bal tüketin: Bal, öksürüğü hafifletmeye yardımcı olan doğal bir antiseptiktir. Bir kaşık balı sıcak suya karıştırarak içebilirsiniz.
  4. Nane veya kekik çayı için: Nane ve kekik, öksürüğü hafifletmeye yardımcı olabilecek doğal bitkilerdir. Bu bitkilerden yapılan çayları içebilirsiniz.

Öksürüğü doğal yollarla kesmek mümkün olsa da, sürekli hal alması durumunda mutlaka doktora gitmeyi ihmal etmeyiniz.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yaşam

Öksürük hangi hastalıkların habercisi?

Öksürük soğuk algınlığı veya grip gibi üst solunum yolu enfeksiyonlarının bir belirtisidir. Ancak ciddi bir hastalık belirtisi de olabilir.
Devamını oku...
Yaşam

Öksürüğe iyi gelen 7 yağ

Öksürüğe çoğu zaman doğal yollardan çözümler aranıyor. Balgamlı veya kuru öksürüğe karşı doğal yollarla çözümler bulmak mümkün.
Devamını oku...
Yaşam

Ballı kahve öksürüğe kortizondan daha iyi geliyor

Solunum yolları enfeksiyonunu takiben ortaya çıkan ve üç haftadan uzun süren öksürük (ESÖ: enfeksiyon sonrası öksürük) tedavisinde ballı kahvenin kortizondan daha etkili olduğu gösterildi (1).
Devamını oku...