Milletvekili Burhan Baran: İskeçe Hastanesi’nde koroner yoğun bakım ünitesinin kurulması şart - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Milletvekili Burhan Baran: İskeçe Hastanesi’nde koroner yoğun bakım ünitesinin kurulması şart

İskeçe (Xanthi) KİNAL Partisi Milletvekili Burhan Baran

Batı Trakya’nın İskeçe (Xanthi) PASOK-KINAL Milletvekili Burhan Baran, İskeçe Devlet Hastanesi’nin sorunlarını Meclis’e taşıdı.

İskeçe Hastanesi’nde koroner yoğun bakım ünitesi kurulması üzere Baran’ın Sağlık Bakanı Thanos Plevris’e hitaben sunduğu soru önergesi şöyle:

“SORU ÖNERGESİ

Atina 16/03/2023

Sağlık Bakanı Sn.Athanasios Plevris’e

KONU : Ksanthi (İskeçe) devlet hastanesinde koroner yoğun bakım ünitesinin kurulması şarttır.

Doğu Makedonya ve Trakya Eyaletinin devlet hastanelerine bakıldığında, Ksanthi(İskeçe) devlet hastanesi’nde, şu anda faaliyette olan bir koroner yoğun bakım ünitesinin bulunmamaması vatandaşlara ciddi sorunlar yaratmaktadır.

Bu eksiklikten dolayı ne yazık ki ciddi kardiyolojik vakalarının ön müdahalesi ve de gerekli tedavisi uzmanlaşmış ekip tarafından yapılamadığı için, hastaların en yakında bulunan başka bir devlet veya Üniversite hastanesine sevk edilmeleri gerekmektedir. Aksi taktirde devlet hastanelerinde koroner yoğun bakım ünitelerinin faaliyette olması, olası kardiyolojik vakaların yönetimini iki şekilde etkilemektedir.

İlk olarak, şu anda Ksanthi (İskeçe) devlet hastanesinde kardiyolojik vakalarına, gerekli donanıma sahip olmayan diğer hastane bölümlerinde bakılmaktadır. Ancak ciddi vakaların uygun tedavisi entegre ve güvenli bölümlerde yapıldığında daha etkili sonuçlar alınmaktadır. İkinci olarak, kardiyolojik vakalarının bölgedeki devlet veya Üniversite hastanelerine sevk edilmeleri gerekmeyecek ve değerli zaman kaybı faktörünü ortadan kaldırmış olacaktır.

Ancak Ksanthi (İskeçe) devlet hastanesinde söz konusu olan koroner yoğun bakım ünitesinin hizmet verebilmesi mümkündür, çünkü böyle bir birim için zaten gerekli tıbbi-teknolojik ekipman yakın bir zamanda satın alınmıştır ve ne yazık ki kullanılmamaktadır.

Yukarıdaki bahsi geçenlerden dolayı, Ksanthi (İskeçe) devlet hastanesinde koroner yoğun bakım ünitesinin halka hizmet vermesi hayati önem taşıdığının kanısındayım ve bu sebeple yetkili Bakana soruyorum:

Ksanthi (İskeçe) devlet hastanesinde koroner yoğun bakım ünitesinin kurulması ve hizmet vermesi için ne gibi önlemler almayı düşünüyorsunuz?

Sorgulayan Milletvekili

Dr. Burhan Baran”

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine - Selanik Otoban Ücretlerinde Büyük Zamlar: 20 Evro Gidiş Geliş!

Egnatia Otobanı üzerinde yapılan yeni düzenlemelerle, Gümülcine – Selanik arası ve tersi güzergah için geçiş ücretlerinde önemli oranda artışlar yaşanıyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kurcalı Köyünde Trajik Yangın: Hayatını Kaybetti

Batı Trakya’da Rodop ilindeki Kozlukebir Belediyesi’ne bağlı Kurcalı köyünde, meydana gelen ve yürekleri sızlatan olay, derin üzüntüye neden oldu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe'de Yasal İzni Olmadan Sokakta Mal Satan Vatandaşa Kelepçe

İskeçe’de bir vatandaş, yasal izni olmadan sokakta mal sattığı gerekçesiyle tutuklandı.
Devamını oku...