İltihaplı sivilceye ne iyi gelir? - Azınlıkça
Yaşam

İltihaplı sivilceye ne iyi gelir?

İltihaplı sivilce yüzde görüldüğünde dikkat çekse de insan bedeninin her yerinde oluşabiliyor.

Bu sivilcenin oluşum nedenleri farklı olsa da bakteri teması sonrası da normal bir sivilcenin iltihaplı sivilceye dönüşebileceği biliniyor.

İltihaplı sivilceler, ciltte meydana gelen iltihaplanmanın neden olduğu cilt lezyonlarıdır. İltihaplı sivilce tedavisinde bazı evde yapılabilen yöntemler ve geleneksel tıbbi tedaviler kullanılabilir.

Öncelikle, iltihaplı sivilceyi sıkmak yerine, cildi temiz tutmak ve tıbbi tedaviler uygulamak önemlidir. Cildinizi düzenli olarak yıkayın ve nemlendirin. Sabun ya da diğer temizleme ürünleri seçerken, cildinizi aşırı kurutmayacak ürünler tercih etmek önemlidir. Ayrıca, cildinizi güneş ışınlarından korumak için güneş kremi kullanmak da faydalı olabilir.

İltihaplı sivilceleri tedavi etmek için birçok ilaç ve kremler reçete edilebilir. Bazı reçeteli kremler, sivilcelerin çevresindeki inflamasyonu azaltmak için anti-iltihaplı ilaçlar içerebilir. Antibiyotik ilaçlar da sivilcelerin tedavisine yardımcı olabilir. Ancak bu ilaçların kullanımı için mutlaka bir doktor gözetiminde olmak gereklidir.

Evde tedavi için bazı doğal yöntemler de mevcuttur. Örneğin, sivilcenin üstüne doğrudan bal, sarımsak, aloe vera gibi antimikrobiyal özellikleri olan maddeler sürülebilir. Ayrıca, çay ağacı yağı, aspirin maskesi, yeşil çay gibi evde hazırlanabilen çözümler de sivilce tedavisine yardımcı olabilir.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yaşam

Sivilce izleri nasıl geçer?

Sivilce izleri, sivilce tedavisi sırasında ciltte oluşabilecek kalıcı izlerdir.
Devamını oku...
Yaşam

Akne ve sivilceler nasıl geçer?

Birçok kişinin kabusu haline gelen akne sivilcelerinin geçip geçmediği merak konusudur.
Devamını oku...
Yaşam

Sivilcelerden kurtulmanın 12 basit yolu

Herkes hayatında en az bir kez sivilceyle savaşmak zorunda kalmıştır. Gözünüzü rahatsız eden bir sivilce, yüzünüzü herkesten saklamanıza sebep olabilir.
Devamını oku...