Probiyotik kullanmanın 5 faydası - Azınlıkça
Yaşam

Probiyotik kullanmanın 5 faydası

Probiyotikleri mercek altında inceleyip buna değer olup olmadıklarını gördük.

İÇ KANALLAR

Genel sağlığınızın midenizde başladığı fikri giderek doğruluk kazanıyor. Bu fikre göre “iyi bakterilerinize” iyi bakarsanız, hem fiziksel hem de zihinsel sağlığınızı daha iyi bir görünüme kavuşturursunuz. Ancak hemen yoğurt kabına uzanmayın. Probiyotikleri almanın en iyi yolu , bağırsaklarınıza ulaşana kadar onları mide asidinizden koruyacak, aside dayanıklı bir kapsül içinde tüketmektir. En iyi verim için kahvaltıdan yarım saat önce bir tane alın.

SAVAŞÇI RUH

İlk dozun etkileri rahat bağırsak hareketlerinden ishale kadar değişiklik gösterebilir. Eğer ikincisinden muzdaripseniz, endişelenmeyin. Yorgunluğa yol açan aşırı maya oluşumu – çok fazla şeker ya da işlenmiş karbonhidrat tüketmenin sonucunda ortaya çıkar – yeni gelen iyi bakterilere savaş açar. Bu patlayıcı olabilir ancak sonucunda probiyotiklerin ele geçirdiği bir biyom ve enerji seviyelerinizde bir yükseliş elde edersiniz

YEŞİL YARDIMCILAR

Ne yazık ki bu takviyelerin etkisi ancak siz onları almaya devam ettikçe sürecektir. Uzun süreli sonuçlar için iyi bakterileri besleyen ve onların doğal bir şekilde gelişmesine olanak sağlayan prebiyotik tüketiminizi artırın. Böylece probiyotikleri midenize paraşütle indirmek zorunda kalmazsınız. En iyi prebiyotik kaynakları kuşkonmaz, lahana ve taze soğan gibi lif oranı yüksek yiyeceklerdir. Sepetinizi doldurun.

BEYİN YAKITI

İster haplarla ister prebiyotiklerle olsun, mide ve bağırsak biyomunuzu iyileştirmek güzel sonuçlar verebilir. İnsanlarla yapılan 15 araştırma, bir ay boyunca diyetinizi “iyi huylu” lactobacillus ve bifidobakteriyle desteklemenin zihinsel sağlığınızın iyileşmesini hızlandırabileceğini buldu. Zihniniz ve mideniz arasındaki ilişkiyi destekleyen araştırmalar, probiyotiklerin anksiyete ve depresyon semptomları nı azaltmak ve aynı zamanda hafızanızı kuvvetlendirmek için merkezi sinir sisteminizin fonksiyonunu ateşleyebildiğini gösterdi.

KAYBA ADAPTE

Güzel bir başka haber ise, probiyotiklerin, örneğin bağırsaklarınızdaki besinsel yağların emilimini kısıtlayarak kilo vermenize yardımcı olabileceği. Bir çalışma* üç ay boyunca lactobacillus rhamnosus alan insanların diğerlerine kıyasla yüzde 50 daha fazla kilo verdiğini buldu. Başka bir araştırma** ise 12 hafta boyunca küçük dozlarda alınan lactobacillus gasseri’nin bile karın bölgesi yağlarını yüzde 8,5 azaltabildiğini iddia etti. Takviye güçleri çağırmanızın zamanı gelmiş olabilir.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yaşam

Turşuyu buzdolabında saklamalısınız

Her canlı bakteri içeren fermente ürün, probiyotik gıda olarak kabul edilmemektedir.
Devamını oku...
Yaşam

Probiyotik süt ve yoğurtlar faydalı mı yoksa zararlı mı?

Cell’de yayımlanan iki araştırma, probiyotiklerin herkes için faydalı olduğu kabulünün deneysel anlamda yanlış olduğunu, hatta mikrobiyotaya zarar dahi verebildiğini gösteriyor.
Devamını oku...