Οι εκλογές τον Μάιο - Συνέντευξη K. Μητσοτάκη στους "πρωταγωνιστές" - Azınlıkça
Ειδήσεις

Οι εκλογές τον Μάιο – Συνέντευξη K. Μητσοτάκη στους “πρωταγωνιστές”

Το Μάιο ως μήνα διεξαγωγής των πρώτων εκλογών αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να δείξει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, απόψε στην πρώτη του συνέντευξη μετά τα Τέμπη.

Ο πρωθυπουργός έχει ειδικότερα παραχωρήσει συνέντευξη στην εκπομπή “Πρωταγωνιστές” του Σταύρου Θεοδωράκη στην τηλεόραση του Alpha.

Η συνέντευξη είχε προγραμματιστεί να ήταν η πρώτη μετά την προκήρυξη των εκλογών, που σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό του Μαξίμου θα πραγματοποιούνταν 9 Απριλίου.

Μετά την τραγωδία στα Τέμπη όμως ο σχεδιασμός της κυβέρνησης εκ των πραγμάτων άλλαξε. Η συνέντευξη μαγνητοσκοπήθηκε τις ημέρες μετά το τραγικό δυστύχημα και ο κ. Μητσοτάκης εμφανίζεται κατά τη διαχείριση της κρίσης, ενώ θα απαντήσει και σε ερωτήματα επιζώντων και θα ξεκαθρίσει τις εκλογικές του προθέσεις.

Στόχος του Μαξίμου είναι να βάλει τέλος στη συζήτηση που είχε ξεκινήσει στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας για μετάθεση των εκλογών το καλοκαίρι. Και αυτό καθώς φαίνεται ότι επικράτησε η άποψη πως όσο καθυστερούν οι κάλπες, τόσο θα αυξάνεται η φθορά της κυβέρνησης, η οποία φαίνεται να έχει μπει σε μία μη αναστρέψιμη τροχιά καθόδου, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.

Εφόσον οι κάλπες στηθούν Μάιο, δύο είναι οι κατάλληλες ημερομηνίες ώστε οι δεύτερες εκλογές να μην πέσουν πάνω στις πανελλαδικές: Η 21η και η 28η Μαϊου. Σε αυτή την περίπτωση, οι πρώτες εκλογές θα προκηρυχθούν μετά το Πάσχα.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Ειδήσεις

Επαναληπτικές Αυτοδιοικητικές Εκλογές: Οι 12 Ερωτήσεις που Πρέπει να Ξέρετε για τη Δεύτερη Κυριακή

Με τις επαναληπτικές αυτοδιοικητικές εκλογές να πλησιάζουν, το υπουργείο Εσωτερικών ενημερώνει τους πολίτες με μια λίστα από 12 κεντρικές ερωτήσεις και απαντήσεις.
Devamını oku...
Ειδήσεις

Τα εκλογικά κέντρα για τους Έλληνες του εξωτερικού – Όλη η λίστα

Τουρκία: ένα κέντρο στην Κωνσταντινούπολη (προξενείο) όπου θα ψηφίσουν και οι εγγεγραμμένοι σε Ερεβάν, Τιφλίδα, Νιουρ Σουλτάν, Άγκυρα και Σμύρνη.
Devamını oku...
Ειδήσεις

Η νύχτα των εκλογών, τα αποτελέσματα του 80% των τμημάτων θα ανακοινωθούν στις 21:00

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, ανεξάρτητα από την ημερομηνία των εκλογών, η αναμονή για τα αποτελέσματα δεν θα είναι μακρά. Η νύχτα των εκλογών, τα αποτελέσματα του 80% των τμημάτων θα ανακοινωθούν στις 21:00.
Devamını oku...