Daha mutlu bir evlilik için 6 kural - Azınlıkça
Yaşam

Daha mutlu bir evlilik için 6 kural

Günümüzde düğünler sırasında yapılabilecek en trend aktivitelerden biri de konuklardan farklı şekillerde not veya anı toplamak.

Not toplamanın en çok tercih edilen şekli ise misafirlerden toplanacak ve gelecekte aklımızda bulunması gereken evlilik tavsiyeleri. 

İşte, evlilik üzerine verilmiş en değerli tavsiyeler:

Eşinizi gülümsetin

Zaman zaman bir romantik komediden çıkmış gibi hissettirecek hareketleriniz, ilişkiler için beklenmedik seviyede eğlenceli olabilir. Daha da önemlisi eşinizin keyif aldığı anlarda ona eşlik ettiğinizi gösterebilirsiniz. Örneğin eşiniz, rastgele bir meydanda dans eden insanları izlerken gülümsüyorsa siz de onu dansa kaldırın.

Eşinizin kariyer hedeflerini destekleyin

Güven sadece eşinize sadık kalmaktan ibaret olmamalı. Güven, aynı zamanda birbirinizin önemli kararlarında birbirinize destek olmakla alakalı.

Eşiniz çalıştığı işten memnun değilse, onunla birlikte yeni fırsatlar araştırma konusunda neler yapabileceğine dair bir plan oluşturun. Eğer eşiniz işini bırakıp kendi işini kurmak istiyorsa ona ev bütçesini yeniden düzenleyerek destek olun. Birbirinizi desteklemek adına yapacağınız fedakarlıklar karşı taraf için çok değerlidir.

Her tartışmayı kavgaya çevirmeyin

İlişkilerde zaman zaman küçük tartışmalar yaşamak tabii ki kaçınılmaz. Ancak konu ufak tefek anlaşmazlıklar olduğunda bunları kavgaya dönüştürmek zorunda değiliz, bazen konuyu kapatmayı bilmeliyiz. Bazen karşı tarafı kırmadan konuyu kapatmanın, haklı olduğumuzu karşı tarafa kabul ettirmekten daha önemli olduğunu unutuyoruz. Böyle durumlarda öfkeyle  iletişim kurmak yerine empati yapmanın daha önemli olduğunu hatırlayın. 

Küçük sürprizlerin önemini unutmayın

Bir Cuma akşamı için birlikte plan yapmak yerine, en sevdiği restorantta yer ayırın ve ona nereye gideceğinizi söylemeyin. Tek bilmesi gereken o akşam birlikte bir programınız olduğu. Eğer evinize biraz renk ve enerji katmanın size iyi geleceğini düşünüyorsanız eşinizin en sevdiği çiçekten bir demet alıp salona koyun. Eğer sabah kahvesinin yanında ufacık bir not görmek onun gününün güzel geçmesini sağlıyorsa, o ufak notu bu sabah yazın.

Ailesi ve yakın arkadaşlarıyla ortak birer nokta bulun

Evlendiğinizde, sadece eşinizi değil onun yakın çevresindeki insanları da hayatınıza alıyorsunuz. Hepsini sevmek veya çok iyi anlaşmak zorunda değilsiniz. Ancak onlarla iyi geçinmenin bir yolunu bulmalısınız. Üzerine konuşabileceğiniz ortak bir nokta bulmak güzel bir başlangıç olacaktır.

Günlerinizi sıkıştırmadan yaşayın

Günlük planınızı yaparken  eşinize ve onu gerçekten dinleyebilmeye vakit ayırmanızın önemli olduğunu aklınızda bulundurun. Dolayısıyla iki taraf da bir konuda duygularını veya düşüncelerini paylaşmak istediğinde, bunu aceleye getirmemiş olursunuz. Bazen herkes kendisiyle baş başa kalmak isteyebilir. Böyle durumlarda eşinize ve kişisel alanına saygı göstermeyi unutmayın.

Günün sonunda eşinizin sizin için en büyük önceliklerden biri olması gerektiğini unutmayın. Birbirinizin gününü güzelleştirmek, birbirinize iyi gelmek ve destek olmak çoğu zaman çok kolay. Bazen sadece bunu yapmayı hatırlamanız yeterli.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yaşam

Bu yaşlarda evlenenlerin yüzde 45’i boşanıyor

Son iki yılda, evliliğiniz normalden daha fazla iniş ve çıkış yaşamış olabilir.
Devamını oku...
Yaşam

Evliliğin insan sağlığına 5 önemli etkisi

Son araştırmalara göre evlilik birçok yönden sağlıkta önemli bir rol oynuyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Nikahı, Atina Belediye Başkanı kıydı: Biri 87 diğeri 85 yaşında

Yunanistan’ın başkenti Atina’da 87 yaşındaki Nikos ve 85 yaşındaki Martha belediye nikahıyla hayatlarını birleştirdiler.
Devamını oku...