Cildinize asla sürmemeniz gereken 6 şey - Azınlıkça
Yaşam

Cildinize asla sürmemeniz gereken 6 şey

Cilt tipi farklı olsa da genelde en hassas yerimiz cildimizdir ve bazı şeyleri asla cildimize sürmememiz gerekmekte.

Cilt tipinize uygun olan ürünleri bulmak hiç olmadığı kadar zor! Piyasada o kadar çok ürün ve çeşit var ki… Hepsi de kırışıkları giderdiğini, cildi tazelediğini, güneşten koruduğunu vs. iddia ediyor. Peki, cildinize asla sürmemeniz gereken şeyler nelerdir?

1. Sivilcelere diş macunu sürmeyin.

Diş macunu diş içindir. Sivilceyi ya da akneyi kuruttuğunu düşünerek sürüyor olabilirsiniz ama diş macunu cildi ciddi derecede tahriş edebildiği gibi sivilce yok olduktan sonra meydana gelebilen hiperpigmentasyona yol açıp cilt lekelerini daha kalıcı hale getirebiliyor.

2. Makyajınızın oturması için saç spreyi sıkmayın.

Adı saç spreyi olduğuna göre saç içindir, malumunuz. Bazı kadınlar makyajlarının oturması için yüzlerine saç spreyi sıkıyor ama bu kesinlikle yapılmaması gereken bir şeydir. Saç spreyinde yüksek oranda alkol olduğundan cildi kurutup tahriş edebiliyor. Sık kullanıldığında sivilcelere de neden olabiliyor.

3. Limon ve diğer turunçları içeren ürünlerden uzak durun.

Taze bir his verdiğine aldanmayın, turunçgiller cilde çok zararlı olabiliyorlar. Turunçgillerde, güneşle etkileşime girdiğinde fototoksik tepkimeye sebep olan bir kimyasal bulunur. Bu da ciltte yanığa benzer sonuçlara yol açar.

4. Yüzünüzü alkolle silmeyin.

Bazı insanlar yüzlerindeki fazla yağı sökmesi ve sivilceleri kurutması için yüzlerini alkole batırılmış pamukla siliyorlar. Alkol, yüzdeki alkolü kısa süreli de olsa yok etse de, cildin korunması ve cilt iltihaplanmalarını azaltması için ihtiyacı olan doğal yağları da söküp alıyor.

Yüzünüzün kurumaması ve kızarmaması için, salisilik asit ya da cadı fındığı ile yeşil çay, salatalık ve aloe vera gibi cildi ferahlatıcı maddelerden ihtiva eden bir yüz yıkama jeli kullanabilirsiniz.

5. Parabenden olabildiğince uzak durun.

Birçok ürüne raf ömürlerinin uzatılması için ilave edilen paraben aslında vücuttaki hormonların dengesini bozabiliyor. Yani cilt ürünleri alırken paraben içermediğine dikkat edin.

6. İlave parfümlü ürünler almayın.

Hassas bir cildiniz varsa en iyisi ilave parfüm içeren ürünler almayın. Parfüm cildi tahriş edebildiği gibi bazı cilt hastalıklarını da kötüleştirebiliyor. Cilt için aldığınız ürünlerin parfüm içermediğine dikkat edin.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yaşam

Pembe Ve Işıldayan Bir Cilt İçin: Domates Maskesi

Domates maskesi, cilde pembelik etkisi vererek derideki renk sorununa çözüm oluyor. Domatesin Cilde Faydaları
Devamını oku...