Halk pazarına Kozlukebir evet Yassıköy hayır dedi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Halk pazarına Kozlukebir evet Yassıköy hayır dedi

pazar 223

Rodop iline bağlı Kozlukebir (Arriana) ve Yassıköy (İasmos) belediyeleri halk pazarlarıyla ilgili iki farklı karar aldı.

Yassıköy Belediyesi 31 Mart 2020 tarihine kadar Susurköy (Sosti) ve Yassıköy’deki halk pazarlarının yapılmayacağını duyurdu.

Kozlukebir Belediyesi ise 18-31 Mart 2020 tarihleri arasındaki halk pazarlarının “halkın temel ihtiyaçlarını karşılama amacıyla alınan önlemler eşliğinde düzenleneceğini” duyurdu.

Kozlukebir Belediyesi tarafından konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle:

HALKIMIZIN BİLGİSİNE SUNULUR

COVID-19 virüsünün yayılmasını önlemek amacıyla 18.03.2020 – 31.03.2020 tarihleri arasında Bakanlık kararıyla hükümetin belirlediği özel işletme ve işyererinin çalışması geçici olarak durdurulmuştur.Bu kanun, Belediyemiz çerçevesinde hizmet veren işletmeler için de geçerlidir.

Belediyemiz içinde Karacaoğlan,Sirkeli ve Kozlukebir köylerinde gerçekleşen halk pazarları, Sivil Savunma Bakanlığının getirmiş olduğu kanun ve kurallar çerçevesinde halkımızın temel ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 18.03.2020 – 31.03.2020 tarihleri arasında önlemler eşliğinde düzenlenecektir.

Buna göre :

  • Halk pazarlarında yer alacak satıcıların ve üreticilerin, Kozlukebir Belediyesinden yasal izin belgelerinin olması ve temel ürünler kategorisinde yer almaları gerekmektedir.
  • Temizlik ve kişisel bakım ürünleri satan satıcıların, daha önceden de bu halk pazarlarında satış yeri almış olmaları gerekmektedir.
  • Satıcıların aralarında sekiz 8 metre mesafe olması gerekmektedir.
  • Satıcılar, hükümetin almış olduğu önleyici tedbirler ve kurallar çerçevesinde satışlarını gerçekleştirmeleri, kendilerinin ve tüketici sağlığını düşünerek bu kurallara uymaları gerekmektedir.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.