Gümülcine Halk Pazarı bu hafta ne olacak belli oldu - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Halk Pazarı bu hafta ne olacak belli oldu

Gümülcine Halk Pazarı bu hafta ne olacak belli oldu

Batı Trakya’nın Rodop ilinde iki belediye halk pazarlarının yapılmamasına karar verirken, iki belediye ise yapılacağını açıkladı.

Gümülcine (Komotini) ve Yassıköy (İasmos) belediyeleri halk pazarlarının yapılmaması yönünde karar aldı.

Gümülcine Belediyesi yaptığı açıklamada pazarların hangi tarihe kadar askıya alındığı konusunda bilgi vermezken, Yassıköy Belediyesi halk pazarlarının 31 Mart 2020 tarihine kadar yapılmayacağını duyurdu.

Diğer taraftan Kozlukebir (Arriana) ve Maronya-Şapçı (Sapes) Belediyeleri ise önümüzdeki halk pazarlarının Bakanlık tarafından alınan kanun ve kurallar çerçevesinde yapılacağını duyurdu.

Maronya-Şapçı Belediyesi’nin halk pazarlarının yapılmaması yönündeki tavsiyesine rağmen, Belediye Başkanı katıldığı bir radyo programında belediye sınırları içerisindeki halk pazarlarının yapılacağını dile getirdi.

Benzer şekilde Kozlukebir Belediyesi de 18.03.2020 – 31.03.2020 tarihleri arasında halk pazarlarının alınan şu önlemler kapsamında yapılacağını duyurmuştu:

Halk pazarlarında yer alacak satıcıların ve üreticilerin, Kozlukebir Belediyesinden yasal izin belgelerinin olması ve temel ürünler kategorisinde yer almaları gerekmektedir.

Temizlik ve kişisel bakım ürünleri satan satıcıların, daha önceden de bu halk pazarlarında satış yeri almış olmaları gerekmektedir.

Satıcıların aralarında sekiz 8 metre mesafe olması gerekmektedir.

Satıcılar, hükümetin almış olduğu önleyici tedbirler ve kurallar çerçevesinde satışlarını gerçekleştirmeleri, kendilerinin ve tüketici sağlığını düşünerek bu kurallara uymaları gerekmektedir.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et