Bilimsel çalışma: Aç kalmak ömrü uzatıyor - Azınlıkça
Yaşam

Bilimsel çalışma: Aç kalmak ömrü uzatıyor

MIT üniversitesinin yayınladığı bilimsel çalışma, 24 saat aç kalmanın kök hücrelerin fonksiyonunu ve kendini yenileme kapasitesini artırdığını ortaya koydu.

Dünyanın en saygın bilim merkezlerinden biri olan ABD’deki Massachusett Institute of Technology (MIT) üniversitesinde yapılan ve STEM CELL dergisinde yayınlanan çok yeni bir bilimsel araştırmanın yaşla ilişkili kök hücre fonksiyonu kaybının 24 saatlik açlıkla hızla tersine çevrilebildiğini ve kök hücrelerin kendini yenileme yeteneğini önemli ölçüde geliştirebildiğini açıklandı.

24 saatlik açlık vücutta enerji için kan şekeri yerine yağ asitlerinin parçalamaya başlanmasına neden oluyor. Hücrelerin yağ asidini parçalamasıyla da kök hücrelerin fonksiyonlarını önemli ölçüde artırdığı ve kendini yenileme, aktive etme kapasitelerini ikiye katladığı ortaya çıkarıldı.

Kök hücrelerin vücuttaki tüm yeni hücrelerin kaynağı. Kök hücrelerin insan vücudunda yenilenme, onarım ve yaşlanma etkilerinin azaltılması dahil olmak üzere genel sağlık üzerinde önemli etkilerinin var. Enfeksiyon ve yaralanmalarda da kök hücrelerin meydana gelen hasarı onarıyor. Vücutta kök hücrelerin bu kapasitesindeki düşüş, herhangi bir hasardan ya da hastalıktan kurtulmayı, iyileşmeyi zorlaştırabilir. İnsanlar yaşlandıkça, kök hücreleri yenilenme yeteneklerini de yitirmeye başlıyor.

Belki de ileriki dönemlerde kök hücre tedavileri öncesi hastalarımıza kontrollü bir şekilde açlık periyotlarına başlamaları önerilebilir.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yaşam

Ramazanın faydası: Aç kalmak kanser riskini azaltıyor

Günde 14 saati geçen uzun sürekli açlık sadece kanser değil, obeziteden diyabete, Alzheimer’ den kalp damar hastalıklarına kadar bütün kronik enflamatuar hastalıkların riskini azaltır.
Devamını oku...
Yaşam

Yemekten sonra yükselen kan şekerini düşürmenin yolu

Birisi öğle veya akşam yemeğinden hemen sonra dans etmenizi isterse, ‘kötü’ niyeti olmayabilir, belki de sadece sağlığınızla ilgileniyordur.
Devamını oku...
Yaşam

Şeker yemeyi bırakınca 1 ay sonra vücudunuzda neler değişiyor?

Çocukluktan başlar şekerlemelerle tanışmamız. Merenda, serenata, su muhallebisi, krema derken yazın Kri Kri veya Evga dondurma ile devam eder tatlı sevgimiz.
Devamını oku...