Duş alırken yaptığınız 5 büyük hata - Azınlıkça
Yaşam

Duş alırken yaptığınız 5 büyük hata

Duş almak kimisi için sadece bir temizlik eylemi, kimisi içinse büyük bir keyif.

Fakat duş alırken edinilen bazı alışkanlıklar cilde zarar verebiliyor.

Duş almak her gün yaptığımız bir eylem olsa da bu basit görünen eylemde yapılan hatalar cildimize uzun sürede hasar verebilir. Duş alırken yapılan 5 yaygın hata…

Uzun süren duşlar ciltte kuruluğa neden olur. Bu kuruluk kaşıntıya neden olabilir. Ortalama duş süresi 10 dakika olmalıdır.

Cildin doğal yağını çözen duş jellerinin aşırı kullanımı bu doğal yağların tamamen kaldırılmasına ve ciltte kuruluğa neden olur. Vücutta gün içinde biriken yağı çözmesi amaçlı olan duş jellerin fazla kullanımı ciltteki yararlı yağların da kaybıyla sonuçlanabilir.

Nemli lifler bakteri ve küf için muhteşem bir yaşam alanıdır. Eskimiş ve haftalardır nemli şekilde bekleyen lifler bakteri yuvasıdır. Yapılacak en iyi şey ise 4 haftada bir liflerin yenileriyle değiştirilmesidir. Her kullanım sonrasında liflerin kuruyacağı bir yere asılması da bakteri oluşumunu geciktirecektir.

Sıcak su cildin fazla kurumasına neden olur. Sıcak su ciltte bulunan tüm yağ tabakasını kaldırarak cildi savunmasız bırakır ve ciltte kızarıklıklara yol açar. Duş alırken ortalama sıcaklık 25-40 derece olmalıdır.

Her gün duş almak neden çok zararlı?

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yaşam

Günün hangi zamanında duş almalı?

Erkekler ve kadınlar için duş alma zamanı hakkında birçok farklı görüş vardır. Bazı insanlar sabahları duş almanın daha iyi olduğunu savunurken, bazıları da akşamları duş almanın daha iyi olduğunu düşünmektedir. Peki hangisi doğru?
Devamını oku...
Yaşam

Duş alırken yapılan 5 hata nedir?

Duş almanın hijyen açısından faydaları dışında kötü kokma ve görünme gibi etkileri de ortadan kaldırması açısından önemi büyük.
Devamını oku...