Beyaz lahananın faydaları - Azınlıkça
Yaşam

Beyaz lahananın faydaları

Lahana sebzesi, demir, potasyum ve magnezyumdan zengin ve aynı zamanda C,B Ve E vitaminleri açısından tam bir vitamin deposudur.

Bu yüzden bağışıklık sistemini güçlendiren ve antioksidan özelliği ile vücudu temizleyen bir sebze olması lahananın tüketimini artırmadaki nedenler arasında sayılıyor. Beyaz lahananın faydaları içinde en belirgin olanlar için listemizi kontrol edin.

Antioksidan Özelliği

Lahanadaki serbest radikaller ile savaşması antioksidan özelliğinin ne kadar güçlü olduğunun göstergesidir. Bu sayede kanserden obeziteye kadar birçok alanda büyük etkilere sahip olan lahana karaciğer yağlanması, böbrek hastalıkları, mide ve akciğer kanseri üzerine büyük katkıları olan sebzedir. Lahananın antioksidan özelliği en çok zayıflama üzerine dikkati çekiyor. Lahananın ister suyunu kaynatın için isterseniz kendisini tüketin kilo verme üzerine büyük fark göreceksiniz.

C Vitamini Deposu

Lahanayı çiğ olarak salata halinde tüketmek veya suyunu kaynatıp içmek idrar yolu enfeksiyonuna iyi geliyor. Toksin atıcı özelliği sayesinde vücudu enfeksiyonlardan arındırıyor. Bu sırada C vitamininden yararlanmak için beyaz lahanayı çok fazla kaynatmamak gerekiyor.

Bağışıklık Sistemi Üzerine Etkileri

Kükürt içeren bir sebze olması sayesinde beyaz lahananın faydaları arasında gastrit ve ülser üzerine oldukça etkilidir.

Bağırsak Sağlığına Etkileri

Lahana lif bakımından oldukça zengin bir sebzedir. Bu yüzden düzenli lahana tüketiminde metabolizma hızı oldukça artar ve sindirim sistemi bozukluklarına faydalıdır. Kabızlık sorunu olanlar için lahana tüketimi oldukça idealdir.

Lahana İle Zayıflama Mucizesi

Beyaz lahana  100 gramında 25 kalori içeren oldukça düşük kalorili bir besindir. Ayrıca lif açısından zengin olmasından dolayı tok tutma özelliğine sahiptir. Tok tutması ve düşük kalorili olmasından dolayı kilo verme üzerine oldukça etkilidir.

Akne Üzerine Etkisi

Lahana kükürt içermesinden dolayı cilt sağlığı üzerine oldukça etkili bir sebzedir. Özellikle cilt üzerinde biriken zehirli toksinlerin atılmasını sağlamasından dolayı ciltte oluşan akneler ile savaşıyor.

Düşük kalorili olması ve yüksek lif, vitamin içeriğinden dolayı hem besleyici hem de sağlık açısından faydalı olan beyaz lahananın faydaları lahanayı tüketmek için oldukça geçerli sebepler içeriyor. Bu yüzden günlük tüketime salata, lahana suyu veya lahana yemeği olarak eklemekte fayda vardır.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yaşam

Bağırsak dostu brokoli ve lahana: Kanserle nasıl savaşıyorlar?

Lahana ve brokoli gibi sebzelerin bağırsaklara faydalı olduğu biliniyordu, ancak bunun nedenleri ayrıntılarıyla ortaya konmamıştı.
Devamını oku...
Yaşam

Beyaz lahanın faydaları neler? İşte bilmediğiniz faydaları

Kış aylarında bir taraftan soğuk hava bir taraftan da mikroplarla savaşan bağışıklık sisteminin güçlü tutmak gerekiyor.
Devamını oku...
Yaşam

Kasım ayında hangi sebze ve meyveler tüketilmeli?

Mevsimlere göre hangi ay hangi sebze ve meyve yenmeli, hangileri turfanda hangileri sera üretimi? Soğukların arttığı Kasım ayında neleri yemeliyiz?
Devamını oku...