Boğaz enfeksiyonu için doğal tedavi yöntemleri - Azınlıkça
Yaşam

Boğaz enfeksiyonu için doğal tedavi yöntemleri

Boğaz enfeksiyonu genellikle çocuklarda çok yaygındır. Boğaz ağrısı ile başlar, bademciklerde sarı noktalar halinde enfeksiyon oluşur.

Αrdından ateşe de sebep olabilen bir yorucu bir hastalık süreci yaşanır.

Doktorların tedavi için ilk önerdikleri şey antibiyotik olur ama antibiyotiksiz de bu hastalığı atlatmak mümkün olabilir. Bazı doğal yöntemler, özellikle hastalığın başlangıç aşamasında uygulandığında boğazı çok rahatlatır ve hastalığın ilerlemesine engel olabilir.

Boğaz Enfeskiyonu İçin Doğal Tedavi Yöntemleri

Bal

Balın antibakteriyel ve anti-inflamatuar özelliklerini bilmeyen yoktur herhalde. Şişmeyi, enfeksiyonu ve ağrıyı hafifletir. Bakterileri öldürür. Etkisini anında gösterir. Ilık suya bir kaşık bal atıp içebilirsiniz.

C Vitamini

Limon en iyi bildiğimiz C vitamini deposudur. C vitamini mikropları öldürür. Hastalık riskine karşı her gün C vitamini almanızda fayda vardır. Kendinize güzel bir çay yapıp içine limon sıkıp bir de bal eklerseniz sizden iyisi yok.

Bitki ve çiçek özleri

Daha önce hiç çiçek veya bitki özlerinden kullanmadıysanız size limon, greyfurt, limon otu, kekik ve tarçın yağlarını önerebiliriz. Tek yapmanız gereken şey bu yağlardan istediğiniz herhangi birinden 5 damla su dolu bir tencereye damlatmanız ve suyu kaynatmanız. Su kaynadıktan sonra altını kapatıp buğu septil gibi 10-15 dakika bu su buharını soluyun. Gün içinde bir kaç kez bunu tekrarlayabilirsiniz.

Elma sirkesi

Elma sirkesi en faydalı doğal yöntemlerden biridir. 3 yemek kaşığı elma sirkesini 240 ml ılık suya ekleyin. Bu karışımla gargara yapın. Boğazınızdaki rahatlamayı hemen hissedeceksiniz.

Arnavut biberi

1 çay kaşığı arnavut biberini 120 ml zeytinyağına veya Hindistan cevizi yağına ekleyin. Bu baharatlı yağı boynunuza sürerek kasları rahatlatın ve enfeksiyonu tedavi edin.

Gördüğünüz gibi antibiyotiksiz de bazı hastalıkları tedavi etmek mümkün. Evde bulunan malzemeler ile doğal tedavi yöntemleri bulmak ve onları kullanmak çok ucuz ve sağlıklı oluyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yaşam

Boğaz ağrısından kurtulmanın hızlı ve doğal yolları

Havaların soğumasıyla birlikte birçok etken boğaz ağrısına sebep olabiliyor. İşte acil durumlar için boğaz ağrısını giderecek ve rahatlamanızı sağlayacak çözüm önerileri.
Devamını oku...
Yaşam

Boğaz ağrısına ve boğaz şişliğine ne iyi gelir?

Soğukların artmasıyla birlikte grip dışında boğaz ağrısı ve boğaz şişliği sıkça görülen hastalıklar arasında yer alıyor.
Devamını oku...