ΑΔΕΔΥ: Πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου - Azınlıkça
Ειδήσεις

ΑΔΕΔΥ: Πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου

Πανελλαδική απεργία κατά του νέου εργασιακού νομοσχεδίου έχει προκυρήξει η ΑΔΕΔΥ, η ΠΟΕΔΗΝ και το ΠΑΜΕ, για την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου.

Στην προκήρυξη 24ωρης πανεργατικής απεργίας προχώρησε η ΑΔΕΔΥ, την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, ημέρα κατάθεσης του νέου εργασιακού νομοσχεδίου στη Βουλή.

Η ΑΔΕΔΥ κάνει λόγο για ένα “αντεργατικό νομοσχέδιο” και καλεί τους εργαζομένους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος, την Πέμπτη 21/09 στις 10:30 το πρωί.

Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ

“Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης Πανεργατικής Πανελλαδικής Απεργίας, την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, ενάντια στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Απαιτούμε την απόσυρσή του και καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται την ίδια μέρα σε όλη τη χώρα.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος, ώρα 10.30πμ.

Όλοι στον Αγώνα! Όλοι στην Απεργία!”

Κάλεσμα και από την ΠΟΕΔΗΝ

Στην προκήρυξη 24ωρης απεργίας την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου προχώρησε η ομοσπονδία των εργαζομένων στα νοσοκομεία, αντιδρώντας στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο και ζητώντας την απόσυρσή του.

Τα αιτήματα είναι “να αποσυρθεί το εργατικό νομοσχέδιο, να παραταθούν οι συμβάσεις των 2.000 εργαζομένων στα νοσοκομεία μέσω ΔΥΠΑ και να απομακρυνθούν όπου υπάρχουν οι εργολάβοι στο ΕΣΥ με τους εν εξελίξει διαγωνισμούς να στοιχίζουν πολύ περισσότερα χρήματα και να προσφέρουν συνθήκες εργασιακού Μεσαίωνα”.

ΠΑΜΕ: Απεργία ενάντια στο νομοσχέδιο – “τερατούργημα”

Κάλεσμα σε πανεργατική απεργία στις 21 Σεπτέμβρη σε κάθε πόλη της χώρας απευθύνει και το ΠΑΜΕ, προκειμένου να μην περάσει το “νομοσχέδιο-κτηνωδία” του υπουργείου Εργασίας.

Το ΠΑΜΕ χαρακτηρίζει “τερατούργημα” το νομοσχέδιο που “επιβάλει 13ωρες δουλειάς την ημέρα, 78ωρες δουλειάς την εβδομάδα, προχωρά στην κατάργηση του διαλείμματος της εργασίας, μιας σειράς επιδομάτων ως αποτέλεσμα της κυριαρχίας των νέων ελαστικών μορφών απασχόλησης, του πενθήμερου και της Κυριακής αργίας και σε μια σειρά νέους κλάδους όπως στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών”.

Συμμετοχή στην απεργία και από το Εργατικό Κέντρο Αθήνας

Συμμετοχή στην 24ωρη πανεργατική απεργία, την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023, αποφάσισε και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, μετά την έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, απαιτεί την απόσυρση του νέου εργασιακού νομοσχεδίου και καλεί σε “απεργιακή ενωτική συγκέντρωση” στην Πλατεία Συντάγματος, στις 11 π.μ, την ημέρα της απεργίας.

Σε 24ωρη απεργία και η ΠΕΝΕΝ

Στην απεργιακή κινητοποίηση θα συμμετάσχουν οι ναυτεργάτες την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα σήμερα η Πανελλήνια Ένωση Νατικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), το νέο νομοσχέδιο “επιβάλει 13 ώρες δουλειάς την ημέρα, 78 ώρες την εβδομάδα, καταργεί τα διαλείμματα στον χώρο εργασίας, μία σειρά επιδόματα τα κατακρεουργεί, ενισχύει τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης, υπονομεύει ακόμη πιο πολύ το 8ωρο, το 5ήμερο, τις κυριακάτικες αργίες σε μεγάλους κλάδους όπως είναι η βιομηχανία τροφίμων και ποτών κ.λπ. Θεσπίζει συμβάσεις ελάχιστης εργασίας, μηδενικών ωρών και κατά παραγγελία εργασία”.

Τα μέλη της ΠΕΝΕΝ θα συγκεντρωθούν την Πέμπτη, στις 10:00, στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Πειραιά στην πλατεία Καραϊσκάκη και εν συνεχεία θα συμμετάσχουν στην πορεία διαμαρτυρίας.

Στην απεργιακή κινητοποίηση θα συμμετάσχουν, εκτός από την ΠΕΝΕΝ, η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, η Πανελλήνια Ένωση Κατωτερων Πληρωμάτων Μηχανής Ε.Ν. “Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ” και η Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγειρων Ε.Ν.

Και οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας συμμετέχουν στην απεργία

Τη συμμετοχή τους στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που εξήγγειλε η ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023, ανακοίνωσαν οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας.

“Η ΕΕΕΚΕ αποφάσισε να καλέσει τα μέλη της να συμμετέχουν στην εξαγγελθείσα από την ΑΔΕΔΥ 24ώρη απεργία την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023, ενάντια στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης” σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Απεργία και στα σχολεία

Στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, που έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη, ανακοίνωσε πως θα συμμετάχει και η ΟΛΜΕ, η οποία καλεί καθηγητές και δασκάλους να λάβουν μέρος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Στάση εργασίας στα Λεωφορεία

Στην απεργία του Εργατικού Κέντρου Αθηνών την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023 αποφάσισαν να συμμετάσχει το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ.

Τα Λεωφορεία θα κινούνται μεταξύ 9:00 – 21:00 λόγω στάσεων εργασίας από την έναρξη της βάρδιας (5.00 π.μ.) ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας (00:00).

Η πλήρης αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται μετά τις 10:00 π.μ. ενώ τα τελευταία δρομολόγια αναμένεται να αναχωρήσουν από τις αφετηρίες από τις 20:00.

Κανονικά αναμένεται να κινούνται τα Λεωφορεία στις γραμμές οι οποίες έχουν ανατεθεί στα ΚΤΕΛ.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Ειδήσεις

24ωρη πανελλαδική απεργία ΑΔΕΔΥ για το αντεργατικό νομοσχέδιο την Πέμπτη 21/9

24ωρη πανελλαδική απεργία την Πέμπτη στις 21 Σεπτεμβρίου, την ημέρα που αναμένεται να κατατεθεί το εργασιακό νομοσχέδιο στη Βουλή.
Devamını oku...