Κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ Ροδόπης για συμμετοχή στην απεργία - Azınlıkça
Ειδήσεις

Κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ Ροδόπης για συμμετοχή στην απεργία

Κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ Ροδόπης για συμμετοχή στην απεργία

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην 24ωρη γενική πανελλαδική απεργία που προκήρυξαν οι ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ για την Τετάρτη 17 Μαΐου απευθύνει το νομαρχιακό τμήμα Ροδόπης της ΑΔΕΔΥ.

Στο κάλεσμα της η ΑΔΕΔΥ Ροδόπης σημειώνει:

«Με το νέα μέτρα (4ο κρυφο-μνημόνιο), συνεχίζεται ακάθεκτα η σκληρή πολιτική λιτότητας εναντίον του Ελληνικού Λαού:

– Κάνεις δεν ξεφεύγει από τη νέα λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος!Με το νέο αφορολόγητο αφαιρούν 1 ½ μισθό από κάθε εργαζόμενο, ακόμα και από όσους αμείβονται με μόλις 406 ευρώ το μήνα!

– Τσακίζουν τις συντάξεις!Κλέβουν από τους συνταξιούχους μέχρι και 2 συντάξεις το χρόνο.

– Καταργούν την αργία της Κυριακής! Μετατρέπουν τους εργαζόμενους σε δούλους των πολυεθνικών γυρίζοντας σε συνθήκες εργασίες πριν 1 αιώνα!

– Τσακίζουν ακόμα και τα ψίχουλα του επιδόματος ανεργίας που λαμβάνει μόνο το 1/10 των ανέργων, αφαιρώντας 1,5 εκ. ευρώ το χρόνο.

– Γίνεται νέα σφαγή σε επιδόματα κοινωνικής προστασίας των εργαζομένων.Εξαϋλώνουν το επίδομα θέρμανσης, προχωρούν σε καρατόμηση όσων επιδομάτων απέμειναν βάζοντας νέους κόφτες στην υγεία, στα φάρμακα, στις ιατρικές εξετάσεις.

– Με τις νέες ιδιωτικοποιήσεις σε ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΣΦΑ, ΕΥΑΘ, ΕΛΠΕ, τα τιμολόγια θα πάρουν φωτιά, ενώ παράλληλα ξεπουλάνε τη δημόσια περιουσία σε εξευτελιστικές τιμές.

– Απελευθερώνουν πλειστηριασμούς, κατασχέσεις με την παράδοση των κόκκινων δανείων σε ντόπια και ξένα

Εάν συνεχίσουμε να σκύβουμε το κεφάλι, θα συνεχίσουν να μας επιβάλλουν ακόμα περισσότερη λιτότητα και εξαθλίωση. Με ένα μόνο τρόπο θα αναγκαστούν να υποχωρήσουν:

Η αντεργατική – αντιλαϊκή βαρβαρότητα δεν θα σταματήσει, αν δεν την σταματήσουμε εμείς οι ίδιοι !

Μπροστά σ’ αυτές τις εξελίξεις έχουμε χρέος, όλοι και όλες, να δώσουμε δυναμικό «παρών» στη Γενική Πανεργατική Απεργία την Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017 στις 10:00 π.μ στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής».

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.