Συλλαλητήριο από ΑΔΕΔΥ Ροδόπης ενόψει ομιλίας Τσίπρα - Azınlıkça
Ειδήσεις

Συλλαλητήριο από ΑΔΕΔΥ Ροδόπης ενόψει ομιλίας Τσίπρα

Συλλαλητήριο από ΑΔΕΔΥ Ροδόπης ενόψει ομιλίας Τσίπρα

Την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου, την ημέρα της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα στην Κομοτηνή, στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Συνεδρίου ΑΜ-Θ, την ερχόμενη Τρίτη 14/11, αποφάσισε ομόφωνα το Γενικό Συμβούλιο του Νομαρχιακού Τμήματος Ροδόπης της ΑΔΕΔΥ.

Στη σχετική του ανακοίνωση – κάλεσμα, αναφέρει:

«Το Νομαρχιακό Τμήμα Ροδόπης της ΑΔΕΔΥ, αποφάσισε ομόφωνα την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου κατά των συνεχιζόμενων μνημονιακών πολιτικών λιτότητας, ενόψει της ομιλίας του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα στο Περιφερειακό Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που πραγματοποιεί η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στις 13 & 14 Νοέμβρη στην Κομοτηνή (Ξενοδοχείο Chris & Eve).

Συνεπώς, καλούμε τους εργαζόμενους στον Δημόσιο Τομέα, τους Κοινωνικούς και Συνδικαλιστικούς φορείς της Ροδόπης, αλλά και τους πολίτες του Νομού, την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 18:30 στην Κομοτηνή (τόπος προσυγκέντρωσης: έναντι Δασαρχείου Ροδόπης, πριν τον ανατολικό κόμβο Κομοτηνής της Εγνατίας Οδού), να συμμετάσχουν στο Συλλαλητήριο, προκειμένου να εκφράσουμε τη διαμαρτυρία μας για τις πολιτικές λιτότητας και ταυτόχρονα για την συνεχή απαξίωση και υποβάθμιση της ακριτικής περιοχής μας.

Ενώ λοιπόν η Κυβέρνηση μιλάει για τέλος των μνημονίων και ανάπτυξη, αυτό που διαπιστώνουμε είναι η συνέχιση και η όξυνση των μνημονιακών πολιτικών λιτότητας, που οδηγούν τον Λαό σε ακόμη μεγαλύτερη εξαθλίωση και απόγνωση.

Αφού λοιπόν οδήγησαν έναν ολόκληρο Λαό στην καταστροφή για να σώσουν τις Τράπεζές τους (όπως παραδέχτηκε ο ίδιος ο Ντάϊσελμπλουμ), σήμερα ζητούν νέες θυσίες για να διευκολύνουν το κεφάλαιο να επενδύσει και να βγάλει υπερκέρδη εις βάρος του Λαού.

Παράλληλα συνεχίζεται το ξεπούλημα του Δημόσιου πλούτου της Χώρας αντί πινακίου φακής, καθώς και οι πλειστηριασμοί της πρώτης κατοικίας. Συνεπώς, εάν θεωρούν ως ανάπτυξη τα υπερκέρδη του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου εις βάρος της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, εις βάρος των εργασιακών, μισθολογικών και συνταξιοδοτικών συνθηκών, και εις βάρος των κοινωνικών αγαθών, τους διαμηνύουμε ότι η ανάπτυξη αυτή είναι ψευδεπίγραφη και τους την επιστρέφουμε.

Δεν είμαστε αντίθετοι όταν μας καλούν σε διάλογο. Γι’ αυτό και καταθέσαμε τις προτάσεις μας για τα έντονα προβλήματα που έχει η Δημόσια Διοίκηση της περιοχής μας. Όμως για τα αυτονόητα ούτε παρακαλούμε, ούτε εκλιπαρούμε. Τα απαιτούμε! Διότι δεν τα απαιτούμε για τον εαυτό μας αλλά για την κοινωνία που υπηρετούμε. Μια κοινωνία που ενώ «φυλάει Θερμοπύλες», παρά τις συνεχείς διακηρύξεις, είναι η πιο φτωχή της Ελλάδας και από τις πιο φτωχές της Ευρώπης!

Πως μπορούμε λοιπόν να μιλάμε για ανάπτυξη, όταν την ίδια στιγμή το ύψιστο αγαθό της υγείας στην περιοχή μας διακυβεύεται; Όταν μας λένε για νέο Νοσοκομείο, ενώ οι ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είναι τραγικές, και το υπάρχον προσωπικό εδώ και πολλά χρόνια καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να ανταπεξέλθει στο έργο του;

Σύμφωνα με όλα αυτά, η ανάπτυξη στην οποία αναφέρονται, όχι μόνο δεν αφορά τον Λαό και τις τοπικές κοινωνίες, αλλά είναι και εις βάρος του, καθώς αποσκοπεί στη διευκόλυνση για υπερκέρδη του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου. Συνεπώς μια τέτοια ανάπτυξη είναι και άδικη και ψευδεπίγραφη.

Είναι λοιπόν προφανές ότι η πρωτοβουλία αυτή της Κυβέρνησης είναι επικοινωνιακή, καθώς ουσιαστικά αποσκοπεί στη νομιμοποίηση προειλημμένων αποφάσεων που αφορούν την επιβολή νέων μνημονιακών πολιτικών προς όφελος του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου και εις βάρος του Λαού.

ΟΧΙ στη φτωχοποίηση και την εξαθλίωση του Ελληνικού Λαού!

ΟΧΙ στο ξεπούλημα της Χώρας μας!

ΟΧΙ στην ψευδεπίγραφη «Ανάπτυξή» τους!

ΔΕΝ θα γίνουμε οι δούλοι του 21ου αιώνα!».

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et