Μητσοτάκης: Κλείνει το Σάββατο 22 Απριλίου η Βουλή και ξεκινά επίσημα η προεκλογική περίοδος - Azınlıkça
Ειδήσεις

Μητσοτάκης: Κλείνει το Σάββατο 22 Απριλίου η Βουλή και ξεκινά επίσημα η προεκλογική περίοδος

Την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου το Σάββατο 22 Απριλίου προανήγγειλε από την Κέρκυρα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επιβεβαιώνοντας έτσι ότι σε τρεις ημέρες θα επισκεφθεί την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και θα ζητήσει τη διάλυση της Βουλής.

Αμέσως μετά τη συνάντηση με την κ.Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει για την Κρήτη, στην οποία δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα για συμβολικούς λόγους. Ο κ. Μητσοτάκης ειδικότερα θα πραγματοποιήσει το βράδυ του Σαββάτου ανοιχτή ομιλία στο παλιό λιμάνι των Χανίων.

Το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας αναμένεται να παρουσιαστεί σε ειδική εκδήλωση σε μία εβδομάδα από σήμερα και στις 28 Απριλίου θα δοθεί στη δημοσιότητα και το γαλάζιο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, στο οποίο σύμφωνα με πληροφορίες οι τρεις από τις εκλόγιμες θέσεις θα καταλαμβάνονται από γυναίκες.

Εν τω μεταξύ αύριο θα συνεδριάσει και η πολιτική επιτροπή του κυβερνώντος κόμματος με στόχο τη συσπείρωση της γαλάζιας βάσης. Και αυτό καθώς η ΝΔ κινδυνεύει από τη χαλαρή ψήφο και ψήφο διαμαρτυρίας, ιδίως προς τα δεξιά.

Ο πρωθυπουργός μίλησε ειδικότερα σήμερα το μεσημέρι στην παρουσίαση του αναπτυξιακού προγράμματος Ιονίων Νήσων, στην Κέρκυρα.

“Αυτή η κυβέρνηση έχει καταφέρει να εξασφαλίσει χρηματοδοτικά εργαλεία πρωτοφανή για τα δεδομένα της μεταπολιτευτικής διακυβέρνησης” είπε και αναφέρθηκε στο νέο ΕΣΠΑ, ξεκαθαρίζοντας με την ευκαιρία ότι η Ρόδη Κράτσα θα είναι ξανά υποψήφια Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων με τη Νέα Δημοκρατία. Αναφέρθηκε επίσης στην αύξηση του ΠΕΠ, στο Πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων, στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης και στο Ταμείο Ανάκαμψης.

“Τα αποτελέσματα που έχουμε να δείξουμε αυτά τα τέσσερα χρόνια είναι μετρήσιμα και αν πετύχαμε πολλά, μπορούμε να πετύχουμε πολύ περισσότερα”, δήλωσε επίσης ο κ. Μητσοτάκης.

Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις υποδομές στα Ιόνια νησιά με στόχο την ενίσχυση του τουρισμού, αλλά και τη βελτίωση των οδικών συνδέσεων και τη ναυτιλιακή σύνδεση με τα ηπειρωτικά. Αναφέρθηκε επίσης στον τομέα του πολιτισμού και ειδικά στην ανάδειξη και προστασία της παλιάς πόλης της Κέρκυρας. Μάλιστα επικαλέστηκε ότι η UNESCO κρίνει υποδειγματική τη διαχείριση της Ακρόπολη και υπερασπίστηκε την υπουργό Πολιτισμού απέναντι στις επιθέσεις που είχε δεχθεί από την αντιπολίτευση.

“Αναρωτιέμαι εάν θα ζητήσουν συγνώμη από τη Λίνα Μενδώνη, έχουν και άλλους λόγους να της ζητήσουν συγνώμη”, είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός σχολίασε επίσης τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στην Κέρκυρα. “Φαντάζομαι τα ρεκόρ του τουρισμού θα τα είδε και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είχε προβλέψει ένα φτωχικό τραπέζι, φαντάζομαι ότι εδώ είδε βασικά χαμογελαστά και ευχαριστημένα πρόσωπα και αν κρίνω από τις αντιδράσεις των επαγγελματιών σήμερα, υπάρχει ικανοποίηση για το πως πήγε το Πάσχα στην Κέρκυρα και πως πηγαίνει ο τουρισμός γενικά”, είπε ο κ. Μητσοτάκης.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et