Τσίπρας: Βιώσιμο παραγωγικό μοντέλο στη Θράκη - Azınlıkça
Ειδήσεις

Τσίπρας: Βιώσιμο παραγωγικό μοντέλο στη Θράκη

Στη Θράκη, αλλά και ευρύτερα στην Περιφέρεια ΑΜΘ αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του στη ΔΕΘ το μεσημέρι της Κυριακής.

Ο πρώην Πρωθυπουργός κληθείς να σχολιάσει τη φτωχοποίηση που καταγράφεται σε περιοχές όπως η ΑΜΘ και να τοποθετηθεί σχετικά με το εάν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάποιο βιώσιμο και συγκεκριμένο πλάνο ανάπτυξης για την περιοχή, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, τονίζοντας πως δεν διανέμονται σωστά.

«Χρειάζεται ένα βιώσιμο παραγωγικό μοντέλο στη Θράκη και θα έρθει εάν στοχεύσουμε σε παραγωγικής επενδύσεις μακράς πνοής και στην αξιοποίηση του μεγάλου όπλου που έχουμε, τους πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας, αναφέροντας πως τόσο η Θράκη όσο και άλλες περιοχές παραμένουν αποκλεισμένες από τους εν λόγω πόρους.

«Δείτε τι ακριβώς κάνει η Πορτογαλία με το Ταμείο Ανάκαμψης σε σχέση με τη ισόρροπη περιφρειακή ανάπτυξη και πως διοχετεύουμε εμείς τους πόρους. Μια από τι πρώτιστες προτεραιότητές μας είναι η ανακατανομή αυτών των πόρων» τόνισε ο ίδιος.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Ειδήσεις

Αγρότες Λαϊκών Αγορών της Θράκης: "Είμαστε Παραγωγοί, Όχι Έμποροι"

Σε μια σημαντική ανακοίνωση για τον αγροτικό τομέα, ο Βασίλης Μακρίδης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Θράκης, ανέφερε ότι για πρώτη φορά οι αγρότες θα φορολογηθούν βάσει των πωλήσεων που πραγματοποιούν.
Devamını oku...
Ειδήσεις

Απίστευτο: Aδειοδοτούν Αιολικά στα καμένα του Έβρου, σε περιοχή NATURA για τον Μαυρόγυπα!

Μοιάζει πραγματικά απίστευτο, αλλά είναι γεγονός: λιγότερο από 20 ημέρες από τη στιγμή που έσβησε η τεράστια σε καταστροφικές συνέπειες πυρκαγιά του Έβρου, της μεγαλύτερης σε έκταση που συνέβη ποτέ σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης (ΑΔΜ-Θ) προχώρησε πριν λίγες ημέρες (20/09) στην αδειοδότηση Αιολικού Σταθμού (ΑΣΠΗΕ) εντός της καμένης έκτασης και μέσα στην περιοχή NATURA (Ζώνη Ειδικής Προστασίας, ΖΕΠ) GR1110009 «Νότιο Δασικό Σύμπλεγμα Έβρου»!
Devamını oku...
Ειδήσεις

«Ντέρμπι» Αχτσιόγλου – Κασσελάκη βλέπει δημοσκόπηση της Metron Analysis

Σε μονομαχία Αχτσιόγλου – Κασσελάκη εξελίσσεται η διαδικασία εκλογής προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ
Devamını oku...