Παραιτήθηκε ο Θέμης Χειμάρας - Azınlıkça
Ειδήσεις

Παραιτήθηκε ο Θέμης Χειμάρας

Με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, ο βουλευτής Φθιώτιδας που τις τελευταίες μέρες αποτέλεσε τον νέο κρίκο στη σειρά των οικονομικών σκανδάλων που πλήττουν τη Ν.Δ. ανακοίνωσε την παραίτησή του.

Κάνοντας λόγο για «ακούσια παράλειψη» και μη αναγνωρίζοντας καμία ουσιαστική ευθύνη για τις «χρυσές μπίζνες» που έκανε η εταιρεία του με το Δημόσιο, ο Θέμης Χειμάρας αναφέρει επιδερμικά στην επιστολή του: «Το ασυμβίβαστο που αναδείχθηκε τις τελευταίες ημέρες, σε σχέση με την επιχειρηματική μου δραστηριότητα και παρά το γεγονός ότι από τα στοιχεία που έχω προσκομίσει, δεν προκύπτει αύξηση των πωλήσεων κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής μου θητείας, εγείρει ζητήματα».

Στο ίδιο πνεύμα, δε νιώθει την ανάγκη να απολογηθεί στους πολίτες, αλλά στο «κόμμα που υπηρετώ και τους ανθρώπους που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη και τη φιλία τους».

Η επιστολή Χειμάρα προς τον Πρόεδρο της Βουλής

Στις εκλογές του 2019, οι πολίτες της Φθιώτιδας μου έκαναν την τιμή να με εκλέξουν Βουλευτή, για να εργαστώ για τον τόπο μου, να υπηρετήσω την χώρα μου και να ενισχύσω την προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας, της παράταξης που υπηρετώ από μικρό παιδί, για τη δημιουργία μιας ισχυρής Ελλάδας.

Το ασυμβίβαστο που αναδείχθηκε τις τελευταίες ημέρες, σε σχέση με την επιχειρηματική μου δραστηριότητα και παρά το γεγονός ότι από τα στοιχεία που έχω προσκομίσει δεν προκύπτει αύξηση των πωλήσεων κατά την διάρκεια της κοινοβουλευτικής μου θητείας, εγείρει ζητήματα.

Αναγνωρίζοντας πως μια ακούσια παράλειψή μου, έγινε η αιτία για να φέρω σε δύσκολη θέση το κόμμα που υπηρετώ και τους ανθρώπους που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη και τη φιλία τους, αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη που μου αναλογεί και δηλώνω την παραίτησή μου από το βουλευτικό αξίωμα, παραδίδοντας την έδρα στη Νέα Δημοκρατία, όπως οφείλω.

Δεν θα επέτρεπα ποτέ, ένα τέτοιο ζήτημα που με αφορά, να αποτελέσει αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους πολιτικούς μας αντιπάλους, προκειμένου να πληγούν οι αρχές, οι αξίες και τα ιδεώδη, που με πίστη υπηρετεί η Κυβέρνησή της Νέας Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός μας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ευχαριστώ τους συμπατριώτες μου για την στήριξη και την εμπιστοσύνη και ζητώ συγνώμη από όσους άθελά μου στενοχώρησα. Δηλώνω ότι παραμένω στην πρώτη γραμμή της μάχης με την Νέα Δημοκρατία, δίπλα στον Πρωθυπουργό μας Κυριάκο Μητσοτάκη, για την Ελλάδα που μας αξίζει, για μια Φθιώτιδα ισχυρή.


Πρώτη επιλαχούσα για την θέση του στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας είναι η η Ελένη Μακρή-Θεοδώρου.

Υπενθυμίζεται ότι καθώς οι αποκαλύψεις συνεχίζονταν και υπό την ασφυκτική πίεση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ που βάλλει κατά ριπάς την κυβέρνηση για το νέο σκάνδαλο, ο κ. Χειμάρας είχε εκδώσει χθες ανακοίνωση με την οποία ενημέρωνε ότι τη Δευτέρα, αποχώρησε από την εταιρεία του.

Πάντως, λίγο πριν την ανακοίνωση παραίτησης του κ. Χειμάρα από το βουλευτικό αξίωμα, συνεχίζοντας η αξιωματική αντιπολίτευση το σφυροκόπημα κατά του Μαξίμου και του ενοίκου του, απηύθυνε νέο λιτό ερώτημα στον πρωθυπουργό: «Περιμένουμε ακόμα από τον κ. Μητσοτάκη μια ξεκάθαρη απάντηση: θα αποπέμψει τον βουλευτή του κ. Χειμάρα ή επικροτεί το πλιάτσικο;».

Την παραίτηση του βουλευτή σχολίασε ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, αναφέροντας ότι η εξέλιξη αυτή «δεν μπορεί να ξεπλύνει το πλιάτσικο σε βάρος του δημοσίου χρήματος, με απευθείας αναθέσεις και την παραβίαση του Συντάγματος».

Τις αποκαλύψεις για την τουλάχιστον επιλήψιμη – αν όχι παράνομη – επαγγελματική δράση του μέχρι πρότινος κυβερνητικού βουλευτή είχε κάνει τις τελευταίες ημέρες ο τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Παύλος Πολάκης, καταγγέλλοντας ότι στα τρία χρόνια διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Χειμάρας πήρε 44 έργα από το Δημόσιο, συνολικού ύψους 902.000 ευρώ, αφού έκανε εικονική μεταβίβαση της εταιρείας του (τον Ιούλιο του 2019) η οποία τα προηγούμενα έξι χρόνια είχε συνάψει συμβάσεις ύψους 174.845 ευρώ.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et