Έγραψε επιστολή στον Τσίπρα - Azınlıkça
Ειδήσεις

Έγραψε επιστολή στον Τσίπρα

Έγραψε επιστολή στον Τσίπρα

Στη δημοσιότητα δόθηκε από το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων, ολόκληρη η επιστολή της μητέρας του 11χρονου Αφγανού Αμίρ, την οποία απευθύνει στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το Φόρουμ, τη συγκεκριμένη επιστολή ετοίμασε η μητέρα του Αμίρ, αλλά δεν κατάφερε να την διαβάσει ολόκληρη κατά τη συμβολική συνάντησή της οικογένειάς της με τον Έλληνα πρωθυπουργό, «ακριβώς όπως ο γιος της ετοιμάστηκε να κρατήσει την ελληνική σημαία κατά τη διάρκεια της γιορτής της 28ης Οκτωβρίου, αλλά το δικαίωμα αυτό του στερήθηκε».

Ολόκληρη η επιστολή της Αρζού Χιματιάν έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κύριε πρωθυπουργέ,

Πρώτα σας ευχαριστώ θερμά. Επιτρέψτε μου ως αιτούσα άσυλο, ως μητέρα και ως Αφγανή γυναίκα να σας αναφέρω κάποια ζητήματα. Το περιστατικό που συνέβη σε μένα και τα παιδιά μου ήταν τρομακτικό αλλά είναι πιο τρομακτικό και θλιβερό για σας, για την Ελλάδα. Δυσφημεί την Ελλάδα κι εσάς. Να προσέχετε. Είμαι μια γυναίκα με τρία ανήλικα παιδιά που δεν έχουμε κάποιον να μας προστατεύσει.

Ο αδελφός μου εδώ και σχεδόν δύο χρόνια διαμένει στο Hot Spot της Μυτιλήνης σε πολύ άσχημη κατάσταση. Χρειάζομαι τον αδελφό μου δίπλα μου. Βοηθήστε με να τον έχω δίπλα μου. Ο σύζυγος μου είναι αιτών άσυλο στη Γερμανία. Βοηθήστε με να επανενωθούμε με τον άντρα μου.

Τα παιδιά μου χρειάζονται τον πατέρα τους. Δεν είμαι η μόνη που αντιμετωπίζει αυτά τα προβλήματα. Χιλιάδες άνθρωποι ζουν σε απάνθρωπες συνθήκες στα νησιά και χιλιάδες άλλοι περιμένουν να επανενωθούν με τις οικογένειές τους σε άλλες χώρες.

Ευχαριστώ.

Με εκτίμηση, Αρζού Χιματιάν».

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et