Ιβάν Σαββίδης: Ο Τσίπρας στη Βουλή μου θύμισε τον Πούτιν - Azınlıkça
Yaşam

Ιβάν Σαββίδης: Ο Τσίπρας στη Βουλή μου θύμισε τον Πούτιν

«Όταν άκουγα την ομιλία του για τη ΣΕΚΑΠ ήμουν έτοιμος να χειροκροτήσω» – Σφοδρή επίθεση για την υπόθεση σε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και προσωπικά στον Κυριάκο: «Ο Μητσοτάκης δεν θα γίνει ποτέ του πρωθυπουργός» – «Με τον Καραμανλή έχω υπέροχη σχέση, τον σέβομαι και τον αγαπώ» – «Μέσα στον Μάιο παίρνω ένα απ’ τα κεντρικά κανάλια, ενδιαφέρομαι για ΔΟΛ και Πήγασο» 

Με πρωτοφανή σφοδρότητα, ασυνήθιστη για επιχειρηματία, μιλάει σήμερα στο protothema.gr ο κ. Ιβάν Σαββίδης, πρόσωπο των ημερών μετά τη σύγκρουση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για την τροπολογία που αφορούσε στη διαγραφή προστίμου 38 εκατ. ευρώ από λαθρεμπόριο της ΣΕΚΑΠ που σήμερα ανήκει στον ομογενή επιχειρηματία.

Ο κ. Σαββίδης με μια συνέντευξη 8.500 χιλιάδων λέξεων που διήρκεσε τρεισήμισι ώρες στον αρχισυντάκτη του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ Δημήτρη Μαρκόπουλο:

-Τάσσεται 100% στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα συμβουλεύοντας τους Έλληνες, «Να κρατηθείτε από τον Τσίπρα. Είναι προϋπόθεση επιτυχίας του μέλλοντος».

-Τον παραλληλίζει με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, λέγοντας πως ακούγοντας τον Τσίπρα την Παρασκευή, ήταν έτοιμος να τον χειροκροτήσει και πως αυτός, ένα τέτοιο πρόεδρο θέλει.

– Επιτίθεται ανοικτά κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη, υποστηρίζοντας πως με τη στάση του διώχνει τους επενδυτές και… προβλέπει πως δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός!

-Διαχωρίζει τη θέση του από τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή λέγοντας πως τον θεωρεί φίλο του, ενώ αφήνει πολλές αιχμές κατά του Αντώνη Σαμαρά για τον τρόπο που του επέβαλλε την αγορά της ΣΕΚΑΠ λέγοντας χαρακτηριστικά πως μου μεταβίβασε τον δικό του πονοκέφαλο.

-Δηλώνει πως έτσι ή αλλιώς θα αποκτήσει σύντομα ένα από τα κεντρικά τηλεοπτικά κανάλια της χώρας και δηλώνει ενδιαφέρον τόσο για τον Πήγασο όσο και για τον ΔΟΛ που βρίσκονται σε διαδικασία εύρεσης στρατηγικού επενδυτή.

-Και τέλος όταν ερωτάται αν η επόμενη συνέντευξη του θα είναι στα Ελληνικά τονίζει πως όταν θα δώσει συνέντευξη στα Ελληνικά τότε αυτό θα σημάνει και την έναρξη της πολιτικής του καριέρας στην Ελλάδα.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του Ιβάν Σαββίδη στο protothema.gr:

Ερώτηση: Κύριε πρόεδρε να ξεκινήσουμε με την επίμαχη κοινοβουλευτική κόντρα αναφορικά με την επένδυση σας στην ΣΕΚΑΠ. Η αντιπολίτευση και κυρίως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ κατήγγειλαν ως χαριστική την προσπάθεια διαγραφής εκ μέρους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. παλιότερου προστίμου λαθρεμπορίας της καπνοβιομηχανίας πριν από την εξαγορά της από εσάς. Πως τοποθετήσετε ως προς αυτές τις καταγγελίες;

Ιβάν Σαββίδης: Κατ’ αρχάς θα ξεκινήσω από το ότι δεν πρέπει κάποιοι να με κοιτάνε απλά ως Ιβάν Σαββίδη. Θα πρέπει να με αντιμετωπίζουν εκτός των άλλων κι ως έναν ξένο επενδυτή ο οποίος για άλφα ή βήτα λόγους πήρε την απόφαση να επενδύσει στην Ελλάδα. Αν λοιπόν θα μιλήσουμε αμιγώς από την πλευρά της επιχειρηματικής λογικής, αγοράζει κανένας όταν η αγορά είναι χαμηλά και πουλά όταν η αγορά είναι υψηλά. Αυτή είναι η επιχειρηματική λογική. Και πριν μιλήσουμε για πιο συγκεκριμένα πράγματα, θέλω να πω ότι δεν αποτελώ εγώ εξαίρεση από τον κανόνα και ως επιχειρηματίας και ως άνθρωπος. Ως επιχειρηματίας θεωρώ πως τώρα είναι πάρα πολύ καλή στιγμή για να επενδύσει κανείς στην Ελλάδα. Η αγορά αυτή τη στιγμή σε όλες τις κατευθύνσεις είναι στον πάτο, όμως πιστεύω στη δυναμική της χώρας και γι’ αυτό ρισκάρω. Πεποίθηση μου είναι πως κερδίζει ο επιχειρηματίας εκείνος ο οποίος με σωστό τρόπο μπορεί να αξιολογήσει τους κινδύνους, έτσι ώστε οι απώλειες να είναι χαμηλότερες από τα κέρδη.

Ερώτηση: Μα με την πορεία σας έχετε διεκδικήσει κάτι περισσότερο από τον χαρακτηρισμό «ξένος» επενδυτής. Κατά καιρούς μιλάτε για τις ελληνικές σας ρίζες.

Ιβάν Σαββίδης: Προσωπικά, ως επιχειρηματίας αλλά κι ως άνθρωπος, μέσα στο DNA μου είμαι Έλληνας στην πιο καθαρή μορφή. Είμαι τελείως διαφορετικός Έλληνας από την εικόνα που εδώ έχουν για τους Έλληνες. Όλοι μας σε αυτήν τη γωνιά του πλανήτη είμαστε συναισθηματικοί, αλλά οι Έλληνες της διασποράς, οι Έλληνες του εξωτερικού είναι πιο συναισθηματικοί. Και ιδιαίτερα είναι συναισθηματικοί με τη μητέρα πατρίδα. Δεν θέλω να πάω την κουβέντα σε αυτήν την κατεύθυνση καθώς άλλα πράγματα έχετε έλθει για να πούμε, όμως πρέπει να πω ότι λυπάμαι πολύ για το γεγονός πως η ιστορία της χώρας σε ό,τι αφορά το μορφωτικό χαρακτήρα της περιγράφει με πολύ μικρό τρόπο τον συναισθηματικό τρόπο πίστης και αφοσίωσης των Ελλήνων από το εξωτερικό.Κι αν τραβήξουμε μια παράλληλη γραμμή μεταξύ του Ιωάννη Θεολόγου με τα δικά μου λόγια, αυτός έλεγε πως «δεν υπάρχει άλλη πιο μεγάλη χαρά, από το να ακούμε ότι τα παιδιά και τα αδέλφια μας ζουν μέσα στην πίστη». Αυτό που εγώ λέω είναι πως για εμάς τους Έλληνες της διασποράς – κι εδώ δεν ξεχωρίζω τους Πόντιους και τους μη Πόντιους – δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά από το να αντιλαμβανόμαστε και να συνειδητοποιούμε τη δική μας χρησιμότητα για την ιστορική μας πατρίδα. Κι αυτό είναι ένα μέρος του δικού μας DNA.

Ερώτηση: Ας πάμε όμως και πάλι πίσω στην κοινοβουλευτική διαμάχη για το πρόσωπό σας.

Ιβάν Σαββίδης: Σωστά. Ας επιστρέψουμε στη Βουλή. Άκουσα τη συζήτηση με ιδιαίτερη προσοχή γιατί με ενδιέφερε όπως ήταν φυσικό πάρα πολύ και μερικές ομιλίες μάλιστα τις άκουσα και δύο φορές. Κάποια λόγια οφείλω να πω ότι δεν τα κατάλαβα και ρώτησα το Επιστρέφω τώρα στην αγορά της ΣΕΚΑΠ. Δίνω μετά από την παράκληση 5 εκατ. ευρώ για την αγορά των μετοχών στις τράπεζες. Θεωρώ πως ο κ. Σαμαράς είχε δίκιο όταν μου είπε ότι πρέπει να αγοράσω και τις μετοχές των αγροτών μέσω της ΣΕΚΕ κι έτσι τους πληρώνω 2 εκατ. ευρώ και παίρνω και τις δικές τους μετοχές. Εγώ σας αναφέρω τώρα τους όρους που μου είχαν θέσει. 10 εκατ. ευρώ ήταν οι οφειλές προς τις τράπεζες και 14 εκατ. ευρώ οι οφειλές προς ασφαλιστικά ταμεία, Δημόσιο και τρίτους και 25 εκατ. ευρώ η υποχρεωτική αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Οι οφειλές προς τις τράπεζες έπρεπε να εξοφληθούν σε επτά χρόνια. Όταν ο κ. Σαμαράς για δεύτερη φορά πήρε άρνηση από εμένα για την αγορά της εταιρείας, μάλλον μίλησε με τον κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη που τότε ήταν υπουργός Εσωτερικών και κατάγεται από την Κομοτηνή, με τον κ. Αλέξανδρο Κοντό και τον κ. Σίμο Κεδίκογλου υπουργό του επίσης. Κατόπιν, ο καθένας από αυτούς ξεχωριστά μίλησε προσωπικά με εμένα. Ο πιο πειστικός ήταν ο Στυλιανίδης. Μου είπε πράγματα που δεν μπορώ να πω δημοσίως. Γεγονός όμως είναι πως μετά από αυτή την κουβέντα μαζί του, δεν μπορούσα να σκεφτώ και να υπολογίσω αν θα κερδίσω ή θα χάσω. Έπρεπε να δω την υπόθεση με άλλο μάτι. Όχι επιχειρηματικό. Πήρα λοιπόν την απόφαση να αγοράσω τη ΣΕΚΑΠ. Εξόφλησα αμέσως τις μετοχές με 7 εκατ. ευρώ, έδωσα αμέσως τα 10 εκατ. ευρώ προς τις τράπεζες αν και είχα μπροστά χρονικό περιθώριο ετών και συνολικά εξόφλησα τους πάντες. Περίπου 500 με 600 αγρότες εξοφλήθηκαν αμέσως. Επενδύσαμε λεφτά αμέσως και για πρώτη φορά η ΣΕΚΑΠ άρχισε να αναπτύσσεται. Αντιμετωπίσαμε μεγάλα προβλήματα που ακόμα και τώρα υπάρχουν. Ξέρετε, είναι απόλυτη η παντοδυναμία των συνδικαλιστών και η μη πλήρης αντίληψη από εμάς αυτού του φαινομένου. Εγώ παρακαλούσα μέσω στελεχών μου τους συνδικαλιστές λέγοντας τους πως αν δεν είμαι ο κύριος προστάτης των δικαιωμάτων σας τότε κάνετε μετά ό,τι θέλετε. Σήμερα η σχέση μας είναι εξαιρετική. Όσον αφορά την επιχείρηση, θα είμαι απολύτως ειλικρινής μαζί σας. Αυτή η εταιρεία ακόμα και σήμερα δεν με ενδιαφέρει. Τέτοιες τοπικές επιχειρήσεις δεν έχουν σοβαρή προοπτική στην ευρωπαϊκή αγορά. Ακόμα και οι ανταγωνιστές μας στην Ελλάδα δεν έχουν δυναμική. Αν μιλήσουμε για την κοινωνική ευθύνη της ΣΕΚΑΠ δίνουμε δουλειά, συντηρούμε κόσμο και πληρώνουμε τα πάντα στην ώρα τους. Μέσα σε αυτά τα χρόνια πληρώσαμε 376 εκατ. ευρώ σε φόρους και εισφορές στον κρατικό προϋπολογισμό. Τόσα χρήματα μόνο από τη ΣΕΚΑΠ. Εμείς τα πληρώσαμε αυτά. Κι όταν ο κ. Σαμαράς μου έλεγε ότι πρέπει να αγοράσω αυτή την εταιρεία τότε αστειεύτηκα στο γραφείο του κ. Μπούρα λέγοντας πως «εσείς θέλετε να αποκτήσετε μια σταθερή πηγή φόρων».
Ερώτηση: Δεν ενδιαφερθήκατε όμως μόνο για τη ΣΕΚΑΠ στην Ελλάδα. Θελήσατε να κάνετε κι άλλες επενδύσεις.

Ιβάν Σαββίδης: Το 2006 άρχισα να ενδιαφέρομαι για τον ΠΑΟΚ. Τότε αισθάνθηκα πως έχω δυνατότητα οικονομικά να αποκτήσω την ομάδα. Τίποτε άλλο δεν με ενδιέφερε ιδιαίτερα στη χώρα. Όταν κατόπιν μου επέβαλλαν τη ΣΕΚΑΠ τότε κατάλαβα πως πρέπει να αγοράσω κάτι ακόμα. Τότε είπα στον τέως πρωθυπουργό πως είμαι έτοιμος να αγοράσω τα ελληνικά αεροδρόμια ακόμα κι να πληρώσω 100 εκατ. ευρώ παραπάνω από την πιο υψηλή προσφορά. Ο κ. Σαμαράς παραδέχθηκε πως δεν μπορεί να γνωρίζει τις προσφορές (σ.σ. η διαδικασία ήταν κλειστή). Εγώ δεν ήθελα καμία βοήθεια. Ήθελα να συμμετέχω με ίσους όρους και να κερδίσω. Με ρωτάει τότε «μα πραγματικά θέλεις να αγοράσεις τα αεροδρόμια»; Και του απαντώ «φυσικά». Και ρωτώ «μπορώ σαν ρωσική επιχείρηση να καταθέσω πρόταση»; Με διαβεβαιώνει τότε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Καταθέτω λοιπόν την αίτηση συμμετοχής σαν ρωσική επιχείρηση για να μην υπάρχουν άλλα προβλήματα και για να μην σκαρφίζομαι συμμετοχή μέσω κυπριακών σχημάτων. Ποια ήταν η τύχη αυτής της υπόθεσης; Στη β΄ φάση του διαγωνισμού με διαγράψανε. Ρώτησα τι συμβαίνει και γιατί με έκοψαν και μου είπαν πως ειδικός εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ(αν χρησιμοποιώ σωστά τον όρο) «δεν συνιστά οι ρωσικές επιχειρήσεις να έχουν σχέση με τα αεροδρόμια». Εγώ το άκουσα αυτό και δεν είπα πουθενά ούτε μισή κουβέντα. Δέχθηκα αυτό σαν εθνικό πλήγμα, με στεναχώρια, όμως η πραγματικότητα της ζωής είναι πραγματικότητα. Μετά άρχισα να δίνω σημασία σε άλλα ενδιαφέροντα θέματα και ήταν λογικό να συμμετάσχω στον διαγωνισμό για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και είπα στον Αλέξη Τσίπρα «Αλέξη θα δεις ότι το λιμάνι της Θεσσαλονίκης θα πουληθεί είτε σε εμένα είτε σε κάποιον άλλο σε πολύ υψηλό τίμημα. Δεν θέλω τίποτα. Θέλω μόνο να έχω την αλήθεια για το τι πραγματικά συμβαίνει στον ΟΛΘ. Ας μου δώσουν οι auditors την αλήθεια για το ποιοι κίνδυνοι υπάρχουν εκεί». Όταν μάθαμε πως στον διαγωνισμό θα υπάρχουν αιτήσεις κι ενδιαφέρον από την Ιαπωνία, τις Φιλιππίνες και το Ντουμπάι καθώς κι ένα Γερμανο-γαλλικό κονσόρτσιουμ δεν σας κρύβω ότι μιλήσαμε σχεδόν με όλους. Οι Ιάπωνες μας είπαν ότι δεν ενδιαφέρονται για συνεργασία, με το Ντουμπάι δεν βρήκαμε κοινό τόπο και καλή επαφή επικοινωνίας, με τους Γαλλο-γερμανούς όμως κάναμε συμφωνία να είμαστε ο τρίτος συμμετέχων. Ανεξαρτήτως του τι ποσοστό θα έχουμε, θα τελειώσει το θέμα αυτό και θεωρώ πως αν δώσει ο Θεός και πάνε όλα καλά και ολοκληρωθεί το θέμα – μην ξεχνάτε πως είχα πάρει και τηλεοπτική άδεια προ καιρού- θα είμαι μέρος της κοινοπραξίας και πιστεύω πως μέσα από αυτή τη διαδικασία θα προστατεύσω τα συμφέροντα και της πόλης μου και της χώρας μου. Για να τελειώσουμε το θέμα της ΣΕΚΑΠ ξεκαθαρίζω πως αυτή η τροπολογία λιγότερο από όλους – κι έχετε κάθε δικαίωμα αν θέλετε να μη με πιστεύετε αλλά η ζωή θα το αποδείξει – ενδιαφερόταν η εταιρεία μου. Για αυτή την τροπολογία ενδιαφέρονται όλοι οι επιχειρηματίες που έχουν στο μυαλό τους την επιθυμία να επενδύσουν στην Ελλάδα. Δεν είναι δυνατό στελέχη της εταιρείας στα χρόνια του Δημοσίου να αθωθώθηκαν για πράξεις λαθρεμπορίας και η ΣΕΚΑΠ λες και διοικήθυηκε ποτέ από κανέναν να είναι σε εκκρεμότητα ως προς τα πρόστιμα. Ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος κράτησε λιγότερο από όσο κρατούν τα δικαστήρια στην Ελλάδα. Αν λοιπόν το φυσικό πρόσωπο που υποτίθεται τέλεσε ένα έγκλημα, ένα αδίκημα έχει αθωωθεί, πως είναι δυνατό το νομικό πρόσωπο που έχει στη συγκεκριμένη υπόθεση αλληλέγγυα ευθύνη να κατηγορείται; Τη σαχλαμάρες είναι αυτές; Πρόκειται απλά για επιθυμία ορισμένων να …γδάρουν τον Σαββίδη. Να βγάλουν χρήματα στην πλάτη μου. Δεν υπάρχει τίποτε άλλο. Δεν υπάρχει καμία νομική ουσία. Ενώ τα πρόσωπα αθωώθηκαν δηλάδή, η εταιρεία καλείται να πληρώσει. Το δικαστήριο έβγαλε μια απόφαση. Αν όμως οι άνθρωποι δεν φταίνε, γιατί να συνεχίσει να ευθύνεται η εταιρεία; Δεν θα πω εγώ ποτέ γιατί τους αθώωσαν. Όμως η εταιρεία γιατί να φταίει όταν τα πρόσωπα αθωώθηκαν; Θέλω να θέσω λοιπόν μια ερώτηση στους κ.κ. Αντώνη Σαμαρά, Ευρυπίδη Στυλιανίδη και Αλέξανδρο Κοντό. Ιδιαίτερα στον κ. Κοντό. Τον κ. Κεδίκογλου που τον ρώτησα «γιατί πράττεις έτσι» και μου απάντησε «το κόμμα έτσι αποφάσισε». Υπάρχουν πάρα πολλοί βουλευτές που εγώ έχω βοηθήσει πάρα πολύ. Κι αυτοί ξέχασαν να ρωτήσουν τη συνείδηση τους. Γιατί «παντρεύουν» αυτό τον νόμο με το πρόσωπο του Σαββίδη; Η ΣΕΚΑΠ περιλαμβάνεται στον συγκεκριμένο νόμο μεταξύ πολλών άλλων εταιρειών. Κι αν θα μιλάμε για την ουσία για την οποία μιλούσε ο κ. Τσίπρας, αυτή η τροπολογία αποτελεί άμεση ένεση βοήθειας στην ανάπτυξη επενδυτικού κλίοματος. Μίλησα με σοβαρούς, μεγάλους επενδυτές στη Ρωσία επειδή έκανα διαπραγματεύσεις για μεγάλες αγροτικές επιχειρήσεις της βορείου Ελλάδος. Τους προέτρεπα ν αγοράσουν τις ελληνικές εταιρείες. Να βάλουν τα λεφτά τους στη χώρα.

Και οι Ρώσοι μου απαντούσαν «μα Ιβάν εκεί υπάρχουν τέτοιες ιστορίες που θα αναγκαστούμε να καθόμαστε 20 χρόνια για να τις ξεμπερδεύουμε». Τι σημαίνει αυτό; Οι άνθρωποι φοβούνται την ιστορία των επενδύσεων στην Ελλάδα. Υπάρχουν ανοικτά θέματα με τα οποία θα τραβιούνται για δεκάδες χρόνια. Το ότι ο πρωθυπουργός ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία είναι πάρα πολύ καλό. Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ποιος είναι υπέρ της ανάπτυξης της οικονομίας, υπέρ της διάσωσης της κατάστασης και ποιος υπέρ της δημαγωγίας. Η προστασία των επενδύσεων και η βελτίωση του επενδυτικού κλίματος σημαίνουν επιστροφή στις θέσεις εργασίας του κόσμου. Δεν θέλω να μπλέκω με την πολιτική, όμως η στρατηγική της προηγούμενης κυβέρνησης οδήγησε στην ομαδική εργατική μετανάστευση του ελληνικού πληθυσμού.

Ερώτηση: Μα κύριε πρόεδρε συνεχίζεται και επί των σημερινών ημερών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ το φαινόμενο αυτό.

Ιβάν Σαββίδης: Αυτό δεν μπορείς να το σταματήσεις με ένα χτύπημα του χεριού. Είναι σαν στον πάγο. Δεν μπορείς να πατάς απότομα το φρένο γιατί θα αναποδογυρίσει το αυτοκίνητο. Θέλει σιγά – σιγά να πατάς το φρένο. Αν εγώ θα έκανα μια πολιτική ή προεκλογική συζήτηση θα ήθελα μονάχα να πω με μια λέξη: «Να κρατηθείτε από τον Τσίπρα. Είναι η προϋπόθεση επιτυχίας του μέλλοντος. Της επόμενης ημέρας. Αυτός έχει τη μικρότερη ευθύνη για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα. Μικρότερη ευθύνη έχει αυτός. Εγώ θα έλεγα δεν έχει μάλιστα καμία ευθύνη. Ενώ η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να αναγνωρίσουν την πλήρη ευθύνη τους.

Ερώτηση: Τολμώ να πω κύριε πρόεδρε πως δηλώσεις σαν και αυτήν που κάνατε πριν, είναι πρωτόγνωρες για τα ελληνικά δεδομένα. Είθισται οι επιχειρηματίες στην Ελλάδα και περισσότερο οι επενδυτές να μην τοποθετούνται τόσο ευθέως πολιτικά. Εσείς αυτό το ρίσκο δεν το φοβάστε; Κι επειδή από όσο αντιλαμβάνομαι δεν φοβάστε να πείτε την άποψη σας, μεγάλη εντύπωση έκανε η προ δύο μηνών εξώδικη διαμαρτυρία που στείλατε στον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Φαίνεται να μην θέλετε να κρατήσετε πολιτικές ισορροπίες.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του Ιβάν Σαββίδη στο protothema.gr:

http://www.protothema.gr/politics/article/675767/ivan-savvidis-o-tsipras-sti-vouli-mou-thumise-ton-poutin/

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et