Gayrimenkullere şerefiye vergisi geri geliyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gayrimenkullere şerefiye vergisi geri geliyor

Gayrimenkullere şerefiye vergisi geri geliyor

2018 yılından itibaren evlerini, arsaların veya diğer gayrimenkullerini satmak isteyen mülk sahipleri değerlenme vergisi (şerefiye) ödemek zorunda kalacak.

Eleftheros Tipos gazetesinin haberine göre şerefiye ödenmesini öngören hükümlerin uygulanması, 2014 ve 2016 yıllarında parlamentodan geçen yasal düzenlemeler iler üç yıllığına (2015-2017) ertelenmişti.

Bu erteleme kararı 31 Aralık 2017 tarihinde son buluyor ve hükümetin kurumlarla imzaladığı memorandumda şerefiyenin gelecek yıldan itibaren yeniden geçerli olmaya başlaması öngörülüyor.

Şerefiye nasıl hesaplanıyor?

1. Her gayrimenkulün alım ve satım fiyatları kıyaslandığında elde edilen kâra %15 değerlenme vergisi uygulanacak. Bu vergiyi sadece gayrimenkulü satan ödeyecek. Alıcı ise gayrimenkulün rayiç fiyatının %3’ü oranında devir vergisi ödeyecek.
2. Eğer gayrimenkul sahibi, satacağı gayrimenkulü aldığı tarihten itibaren en azından 5 yıl boyunca elinde tutmuşsa, o zaman satımdan 25.000 euro’ya kadar elde edilecek kâr şerefiyeden muaf tutulacak.
3. 1995 öncesi sahip oldukları gayrimenkulleri satacak veya devredecek olanlar da değerlenme vergisinden muaf tutulacak.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et