İskeçe ve Mustafçova’da yasaklar uzatıldı, Şahin’de karantina bitti! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe ve Mustafçova’da yasaklar uzatıldı, Şahin’de karantina bitti!

Yunanistan Sivil Koruma Bakan Yardımcısı Nikos Hardalias karantina süresi 14 Nisana kadar uzatılan Şahin (Ehinos) bölgesi için karantina sürecinin yarın sona ereceğini duyurdu.

Hardalias az önce basın toplantısında İskeçe bölgesiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Drosero bölgesinde bir bebekte koronavirüse rastlanması üzere dün İskeçe’ye geldiklerini ifade eden Hardalias, 315 Drosero sakinine koronavirüs testi yaptıklarını kaydetti.

Çıkacak test sonuçlarına göre bölgenin karantina altına alınıp alınmayacağı belli olacak.

Hardalias ayrıca İskeçe Devlet Hastanesi’nde ortaya çıkan korona vakaları sonrası 101 hastane personeline test uygulandığı ve bütün sonuçların negatif çıktığını ifade etti.

Sivil Koruma Bakan Yardımcısı ayrıca Şahin bölgesine uygulanan ve daha önce uzatılan karantina sürecinin yarın sona ereceğini açıkladı.

Son olarak İskeçe ve Mutafçova belediyelerine getirilen ek dolaşım kısıtlamalarının ise 27 Nisan tarihine kadar uzatıldığı açıklandı.

31 Mart 2020 tarihinden itibaren bu iki belediye sakinlerinin akşam 20.00’den sabah 08.00’e kadar sokağa çıkmaları tamamen yasaklanmıştı.

Normalde vatandaşlar gerekçelerini SMS mesaj atarak istedikleri saatte dışarı çıkabiliyor. Ancak bu İskeçe ve Mustafçova’da akşam 20.00 ile sabah 8.00 arası geçerli değil.

Ayrıca bu iki belediyenin sakinleri, sokağa çıkma yasağı kapsamında vatandaşların sokağa çıkmalarına müsaade edilen üç gerekçe için sokağa çıkmamaya devam edecekler:

– İhtiyaç sahibi insanlara yardım etmek için (4 nolu gerekçe)

– Cenaze, nikah, düğün, vaftiz, boşanmış çiftlerin çocuklarını görüştürmek için (5 nolu gerekçe)

– Tek başına veya 1,5 metrelik mesafeyi korumak kaydıyla iki kişi spor yapmak için ya da evde beslediği hayvanı dolaştırmak için (6 nolu gerekçe)

Hayvan sahiplerinin sadece 15 dakikalığına evlerinin çevresinde hayvanlarını yola çıkartılmasına izin verildiği bildirilmişti.

İhtiyaç sahiplerine yardımın ise sadece “Eve Yardım” programı çalışanları tarafından yapılacağı ifade edilmişti..

Cenazelere ise sadece ölenin çok yakılarının katılmasına izin veriliyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et