Bakan Gavroğlu’ndan Batı Trakya’daki İslam hukuku ve azınlık eğitimi hakkında açıklama - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Bakan Gavroğlu’ndan Batı Trakya’daki İslam hukuku ve azınlık eğitimi hakkında açıklama

Bakan Gavroğlu’ndan Batı Trakya’daki İslam hukuku ve azınlık eğitimi hakkında açıklama

Yunanistan Eğitim, Araştırma ve Dinişleri Bakanı Kostas Gavroğlu eğitimle ilgili yasa tasarısı parlamentodan geçtikten birkaç gün sonra ERT Komotini radyosuna demeç verdi.

Gazeteci Sami Karabıyıkoğlu’na konuşan Eğitim Bakanı Gavroğlu “(Batı) Trakya’daki Anaokullarındaki Müslüman Çocukların Desteklenmesine Yönelik Pilot Uygulamalar” ile ilgili olarak “Devlet yapılması gerekeni yapıyor. İskeçe ve Rodop illerindeki öğretmen derneklerinin tepkilerini de, tam olarak nelere karşı çıktıklarını da ve dile getirdikleri itirazları da anlamıyorum” dedi ve “eğitimcilere gerekli bilgilendirmenin yapıldığını, gerekmesi durumunda daha fazla bilgilendirme de yapabileceklerini, ancak her halükarda pilot uygulamayı hayata geçirmekte kararlı olduklarını” sözlerine ekledi.

Batı Trakya’da uygulanan Aile İslam Hukuku ve müftülerin yargı yetkileri ile ilgili olarak ise Bakan Gavroğlu “Gerekli değişiklilerle ilgili tartışmaların açılması için şartlar olgunlaştı. Danışma amaçlı bir çalışma grubu zaten kuruldu ve bu grup bu yönde çalışıyor. Yapılacak değişiklikler ise azınlık ile işbirliği ve samimi diyalog içerisinde yapılacaktır” ifadelerini kullandı.

Son olarak Eğitim Bakanı Kostas Gavroğlu sonbaharın sonlarına doğru Doğu Makedonya-Trakya Eyaletine gelerek bir dizi ziyaretler yapabileceğini de kaydetti.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.