Miçotakis'ten Çiftçilere: Daha Fazla Destek Sunacak Durumda Değiliz - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Miçotakis’ten Çiftçilere: Daha Fazla Destek Sunacak Durumda Değiliz

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, STAR’a verdiği röportajda, çiftçilere daha fazla destek sunmanın mümkün olmadığını söyledi.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Başbakan Miçotakis, çiftçilerin taleplerinin büyük bir kısmının haklı olduğunu kabul etse de, hükümetin verebileceği fazladan bir destek olmadığını açıkça belirtti. Miçotakis, özellikle elektrik fiyatları konusunda hükümetin çiftçilerin beklentilerini aşan destekler sunduğunu ifade etti.

Yasadışı İthalatla Mücadelede Başarı

Miçotakis konuşmasında, yasadışı ithalat sorununun çözümüne dair hükümetin attığı adımları öne çıkardı. Karma ekiplerin oluşturulması ve süt ürünlerindeki ithalat sorununun azaltılması gibi önlemlerle, çiftçiler için süt fiyatlarının artırıldığını ve üretim maliyetlerinin bir ölçüde dengelendiğini belirtti.

Ürünlerin “Yunanlaştırılması” Konusunda Kararlılık

Miçotakis, Yunan olmayan ürünlerin Yunan olarak etiketlenmesinin önüne geçilmesi konusunda hükümetin kesin bir tutum sergilediğini vurguladı. Bu yaklaşımın rekabeti koruyarak, yerli üreticilerin haklarını savunmayı amaçladığını ifade etti.

Uzun Süreli Yapısal Sorunlara Dikkat

Başbakan, çiftçilerin mevcut sorunlarının çözümüne yönelik çalışmaların devam edeceğini belirtirken, yapısal sorunların uzun vadede ele alınması gerektiğini kaydetti. Ekim sezonunun başlamasıyla birlikte çiftçilerin tarlalarına ve hayvancılıkla uğraşanların işlerine dönmesinin önemine değindi.

Öte yandan çiftçilerin hükümete karşı nasıl bir tavır takınacakları ve eylemlerine devam edip etmeyecekleri henüz netlik kazanmadı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Beyannamesi İçin Eşlere De Banka Hesabı Zorunluluğu!

Yunanistan Maliye Bakanlığı, bu yıl vergi beyannamesi verecek tüm vatandaşlardan banka hesap numarası (İBAN) bilgisini zorunlu hale getirdi. Bu yeni uygulama, evli çiftleri de kapsıyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...