Yunan ordusuna 6 bin paralı asker alınacak - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunan ordusuna 6 bin paralı asker alınacak

Yunan Silahlı Kuvvetleri önümüzdeki dönemde önemli yapısal değişikliklere hazırlanırken, planlar arasında 6 bin profesyonel askerin (EPOP) istihdam edilmesi yer alıyor.

Ta Nea gazetesinin haberine göre Yunanistan Genelkurmay Başkanlığı’nın Yunan Silahlı Kuvvetleri’nin yeniden yapılandırılması planı son aşamasına ulaşmış durumda.

Yıllar öncesinden planlanan bazı değişikliklerin ise Türkiye ile yaşanan son gelişmeler sonrası hızlandırıldığı belirtiliyor.

İlk yapısal değişiklik personeli kapsarken ikinci önemli değişiklik ise ordu içindeki birimlerde yaşanacak.

Ordudaki muvazzaf personeldeki “yaşlanma” sorunu uzun yıllardır devam etmesine rağmen, ülkeyi vuran mali kriz nedeniyle bu alanda çok az tedbir alınabildi.

Ta Nea’nın haberine göre 2 bin kısa süreli profesyonel asker (OBA) alımı sonrası Genelkurmay Başkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı 2021 yılı içerisinde 6 bin EPOP’un istihdam alınması için ilgili süreci başlatmış durumda.

OBA’ların görev süresi üç yıl ve bu süre sonunda üç yıl daha orduda görev yapabiliyorlar. EPOP’lar ise yedi yıl görev yapıyor ve daha sonra kadrolu ordu personeli olabiliyor.

Planlanan bir diğer değişiklik ise askeri okullara alınacak öğrenci sayısının arttırılmasını kapsıyor.

Masada bulunan önlemler arasında biri de uzun süredir dillendirilen Kara Kuvvetleri’nde görev yapacak olan erlerin askerlik süresinin 9 aydan 12 aya çıkarılması da var. Ancak bu konuda henüz alınmış bir karar bulunmuyor.

Ordu personelinin yenilenmesi amacıyla kadınların gönüllü olarak görev yapması veya bazı durumlarda askerliğin 18 yaşında zorunlu olması gibi önlemler de inceleniyor.

Son olarak Genelkurmay’ın özel kuvvetlerin ortak bir idare ve ruh altında görev yapmasını hedeflediği belirtiliyor.

Gereksiz askeri kışlaların ise geçmişte de olduğu gibi tasarruf amaçlı kapatılacağı ve ülkenin doğu sınırlarına ağırlık verileceği belirtiliyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor at Azınlıkça, web administrator/designer, and journalist based in Komotini, covering Thrace and Greece.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Biden: ABD Ve Yunanistan Arasındaki İttifak Her Zamankinden Daha Güçlü

ABD Başkanı Joe Biden, Yunanistan Bağımsızlık Günü dolayısıyla yayımladığı bir mesajda, ABD ve Yunanistan arasındaki ittifakın her zamankinden daha güçlü olduğunu belirtti.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da İlaç Kıtlığı: EOF, 233 İlaçta Eksiklik Bildirdi

Yunanistan Ulusal İlaç Örgütü (EOF), sağlık sektörünü alarm durumuna geçiren bir açıklama yaparak, ülkede 233 ilacın kıtlığının yaşandığını duyurdu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Akaryakıt Fiyatlarında Yükseliş: Kurşunsuz Benzin 2 Evroya Yaklaşıyor

Yunanistan’da akaryakıt fiyatlarındaki artış trendi devam ediyor. Attika Petrol Perakendecileri – Akaryakıt Bayileri Birliği Başkanı’nın açıklamalarına göre, kurşunsuz benzinin litre fiyatının çok yakın bir zamanda 2 Evro’ya ulaşması bekleniyor.
Devamını oku...