Yunan Pasaportu Dünyanın En Güçlüleri Arasında: 190 Noktaya Vizesiz Erişim - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunan Pasaportu Dünyanın En Güçlüleri Arasında: 190 Noktaya Vizesiz Erişim

Henley Pasaport Endeksi 2024’e göre, Yunanistan pasaportu, dünyanın en güçlü pasaportları arasında yer alarak dikkat çekiyor. Yunan pasaportu sahipleri, dünya çapında 190 noktaya vizesiz erişim imkanına sahip.

Pasaport dünyasında son yıllarda yaşanan çarpıcı değişimler, global seyahat özgürlüğü anlamında yeni bir dönemi işaret ediyor.

Avrupa Pasaportlarının Yükselişi

Bu yıl, dört Avrupa ülkesi – Fransa, Almanya, İtalya ve İspanya – Asya’nın önde gelen ülkeleri Singapur ve Japonya ile en üst sırayı paylaştı. Bu ülkelerin vatandaşları 227 destinasyondan 194’üne vizesiz giriş yapabiliyor. Bu rakam, geçtiğimiz yıla göre üç kat artış gösteriyor.

İkinci ve Üçüncü Sıradaki Ülkeler

Güney Kore, İsveç ve Finlandiya ise 193 destinasyona erişimle ikinci sırada yer alıyor. Avusturya, Danimarka, İrlanda ve Hollanda ise 192 noktaya seyahat imkanı sunarak üçüncü sırayı paylaşıyor. Belçika, Lüksemburg, Norveç, Portekiz ve Birleşik Krallık da 191 destinasyona erişimle dördüncü sırada bulunuyor.

Yunan Pasaportunun Öne Çıkışı

Yunan pasaportu, Malta ve İsviçre ile birlikte beşinci sırayı işgal ediyor. Yunan vatandaşları, 190 noktaya vizesiz seyahat edebiliyor, bu da onları global seyahat özgürlüğü açısından oldukça avantajlı bir konuma taşıyor.

Diğer Ülkelerin Durumu

Avustralya altıncı, Kanada yedinci ve ABD sekizinci sırada yer alıyor. ABD pasaportu, 188 noktaya vizesiz erişim sunarken, Birleşik Arap Emirlikleri son on yılda en hızlı yükselen ülke olarak dikkat çekiyor ve şu anda 183 noktaya vizesiz erişim sağlıyor. Çin ise bu yıl iki basamak yükselerek 62. sıraya yerleşti ve 85 noktaya vizesiz erişimiyle, 10 yıl öncesine göre neredeyse iki kat artış gösterdi.

Bu veriler, pasaportların küresel seyahat özgürlüğü açısından ne kadar önemli bir rol oynadığını gösteriyor. Yunanistan’ın bu listede üst sıralarda yer alması, ülkenin uluslararası arenada sahip olduğu prestiji ve vatandaşlarının dünya çapında erişim kolaylığını artırmış durumda.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yeni taftotita Eylül’de, yeni pasaport 2024’te geliyor

Yunanistan Vatandaşı Koruma Bakanı Notis Mitarakis, Eylül ayının ortasında, hükümetin, artık kredi kartı boyutunda olacak yeni kimlik kartlarını çıkarmaya başlayacağını duyurdu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunan pasaportu, dünyanın en güçlü pasaportları listesinde kaçıncı sırada?

Birleşik Arap Emirlikleri pasaportu, yeni bir araştırmaya göre dünyanın 180 ülkesine özel prosedürler olmaksızın seyahat edilebildiği için dünyanın en güçlü pasaportu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Pasaportlar artık ek ücret ödemeden 10 yıl geçerli olacak

Yunanistan Vatandaşı Koruma Bakanı Theodorikakos 1 Eylül’den itibaren pasaportların ekstra ücret ödemeden geçerlilik süresinin iki katına çıkarılacağını duyurdu.
Devamını oku...