İskeçe’de pasaport çilesi sürüyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe’de pasaport çilesi sürüyor

İskeçe’de pasaport çilesi sürüyor

Pasaport çıkarmak için bugünlerde İskeçe (Xanthi) Emniyet Müdürlüğüne başvuran vatandaşlar uzun süre hatta bazen günlerce beklemek zorunda kalıyor.

ERT Komotini devlet radyosunun haberine göre yurtdışında yaşayan ve pasaportlarını yenilemek isteyen Yunan vatandaşlarının özellikle yaz aylarında bölgeye geri dönmesiyle bu sorun yaşanıyor.

Birçok vatandaş erken saatlerden karakolun yolunu tutuyor tutmasına ancak her gün sadece 30 pasaport verilebiliyor ve bu rakam tamamlanınca birçok vatandaş harcadıkları zamanla kalıp elleri boş evlerine dönmek zorunda kalıyor.

Yaşanan gecikmeye bir de sıcak havalar eklenince saatlerce ve hatta günlerce çile çeken vatandaşların öfkesinin de arttığı belirtiliyor.

İskeçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ise pasaportun önemli resmi bir evrak olduğuna ve pasaport çıkarma süreci için her vatandaşa yaklaşık yarım saat süre ayrılması gerektiğine dikkat çekiyor. Süreci değiştirmek için ellerinden bir şey gelmediğini ancak sadece pasaport dairesinin öğleden sonra da hizmet vermesini sağlayabileceklerini ve bu şekilde her gün 10 pasaport daha fazla verilebileceğini belirtiyor.

Böylece 21 Temmuz – 21 Ağustos tarihleri arasında pasaport dairesinin çalışma saatlerinin şu şekilde değiştirildiği açıklandı:

Hafta içi: 07.30 – 22.00

Cumartesi: 08.00 – 15.00

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et