Böcek ilaçlaması evcil hayvanları etkiler mi? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Böcek ilaçlaması evcil hayvanları etkiler mi?

Böcek ilaçlaması evcil hayvanları etkiler mi?

Evinizi ilaçlatmak istiyorsanız ilk önce ilaçlama firmasının ne tür şartlarda ilaçlama işlemini yaptığını öğrenmeniz gerekiyor.

Evcil hayvanınıza zarar verebilecek şekilde ilaçlama yapan firmalardan kesinlikle uzak durmanız gerekiyor. Kurumsal kimliğe sahip olmayan firmalar ile çalıştığınız zaman evinizdeki tüm evcil hayvanlar ilaçlama işleminden olumsuz bir biçimde etkilenecektir.

Evcil hayvanlarınızı etkileyecek olan bu ilaçlama kalitesiz olacağı için aynı zamanda evinizdeki böceklerin üremesine de engel olamayacaktır.

Ancak profesyonel bir şekilde hizmet vermekte olan firmaları tercih ettiğiniz zaman evinizdeki haşereleri yok edebilir ve evcil hayvanlarınızın da etkilenmemesini sağlayabilirsiniz. Böylelikle sizi ve evcil hayvanınızı rahatsız eden haşerelerden kurtularak daha temiz bir yaşam alanı oluşturabilirsiniz.

İlaçlama firmaları günümüzde kokusuz ve kalıntı bırakmayacak şekilde ilaçlama işlemi yapabilmektedirler. Fakat bu firmaların sayısı az olduğu için detaylı bir araştırma yapmanız gerekebilir.

İlaçlama Sonrası Neler Yapılmalı?

İlaçlama işlemi yapıldıktan sonra evcil hayvanınız evde barınmaya devam ediyorsa bir süre boyunca etrafta çok gezmemesini sağlamanız gerekebilir. Koku ve iz bırakmayan ilaçlar evinizin belirli bölgelerinde kalacağı için evcil hayvanlarınız bu bölgeleri ısırdığında veya yaladığında ilaç ile temas edebilir.

Bu açıdan ele alındığı zaman ev ilaçlatmanın biraz riskli bir işlem olduğunu söyleyebiliriz. Eğer kafeste beslediğiniz bir evcil hayvanınız var ise evinizi rahat ve güvenilir bir şekilde ilaçlatabilirsiniz. Ancak kedi ve köpek gibi hareketli hayvanlar besliyorsanız dikkatli olmanızda fayda var.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.