İskeçe Barosu'ndan Genel Çekimserlik Kararı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe Barosu’ndan Genel Çekimserlik Kararı

Hükümetin uygulamaya geçirmeyi planladığı vergi yasa tasarısı ile ilgili avukatların tepkileri sürüyor.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

İskeçe Barosu Yönetim Kurulu, 25 Kasım 2023 Cumartesi günü Atina’da yapılan Yunanistan Baro Başkanları Genel Kurul Toplantısı’nın kararları doğrultusunda önemli bir adım attı. Yönetim Kurulu, İskeçe Barosu üyelerinin 27 Kasım – 4 Aralık 2023 tarihleri arasında genel çekimserlik ilan etme kararı aldı.

Bu karar, İskeçeli avukatların belirli hukuk, ceza ve idari davalarda, temyiz başvurularında ve Göçmenlik Yasası’nın zaman aşımı durumlarında görevlerinden çekilmesini öngörüyor. Ancak, mahkemelerde zaman aşımı sürelerinin sona ermesi, ceza davalarında belirli yılların tamamlanması ve geçici tutukluluk durumları gibi özel durumlar için istisnalar getirildi.

Bu süreçte, ihtiyati tedbirler ve yardım için dilekçe sunulmayacak. İhtiyati tedbirler, işlemlerin askıya alınması ve otomatik ihtiyati tedbirler için de izin verilmeyecek. Ayrıca, üçüncü şahıslar lehine belge ve karar tebliği ile haciz işlemleri yapılmayacak.

Çekimserlik, rıza ile boşanmalar ve avukatların üye olarak katıldıkları çeşitli komiteleri de kapsayacak. Orman Haritaları Komisyonları gibi kurumlarda, bu süre zarfında hiçbir dosya alınmayacak, itiraz dinlenmeyecek ve karar verilmeyecektir.

İdari komitelere ve kurumlara yapılan başvurular, tapu siciline kayıt işlemleri ve ikamet izinlerinin verilmesi – yenilenmesi için belgelerin dosyalanması gibi konular da çekimserlik kapsamında olacak. Bunun yanı sıra, önergelerin sunulması ve küçük anlaşmazlıkların görüşülmesi gibi bazı durumlar için izin verilecek.

Ertelemeler ve hukuk ile idare mahkemelerindeki görünüş beyanlarına ilişkin özel düzenlemeler de yapıldı. Bu süreçte, avukatların ve müvekkillerin mağduriyet yaşamaması için gerekli tedbirler alındı.

Baro Başkanı Despina Hacifotiadou ve Genel Sekreter Anna Spiridou, bu kararın alınmasında etkili oldu. Ruhsat başvuruları, bu dönemde de her gün öğlen saat 12.00’de incelenmeye devam edecek. Yönetim Kurulu, bu kararı alırken, üyelerin ve toplumun çıkarlarını gözetmeyi hedeflediğini belirtti.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe Milletvekili Burhan Baran'ın Dokunulmazlığı Kaldırıldı

İskeçe bağımsız milletvekili Burhan Baran’ın, Yunanistan Parlamentosu’nda yapılan oylama sonucu dokunulmazlığı kaldırıldı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe'de Yasal İzni Olmadan Sokakta Mal Satan Vatandaşa Kelepçe

İskeçe’de bir vatandaş, yasal izni olmadan sokakta mal sattığı gerekçesiyle tutuklandı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçeli Gençten Örnek Davranış: Sokak Hayvanlarına Sıcak Bir Yuva

İskeçe ilinde yaşayan 18 yaşındaki Şaban Reşit, sokak hayvanları için gösterdiği örnek davranışla gönülleri fethetti.
Devamını oku...