Facebook’tan isim değişikliği kararı - Azınlıkça
Yaşam

Facebook’tan isim değişikliği kararı

Dünyanın en büyük sosyal medya devi Facebook’un şirket adını değiştirmeyi planladığı öne sürüldü. 

Facebook adının uygulama ismi olarak korunacağı ancak şirketin bir başka ada sahip ana şirket altına taşınacağı söyleniyor.

Dünya çapında milyonlarca kullanıcıya sahip sosyal medya sitelerinden biri olan Facebook’un isim değişikliğine gideceği belirtildi. ABD medyası, Facebook’un meta veri tabanı oluşturma planını yansıtmak için şirket adını değiştirmeyi planladığını iddia etti. Buna göre, Instagram ve WhatsApp’ı da bünyesinde bulunduran Facebook şirketi bir ana şirket altına taşınacak.

The Verge’ün konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberinde Facebook CEO’su Mark Zuckerberg’in şirketin yeni ismi konusunda atılacak adımı 28 Ekim’de yapılacak Connect konferansında açıklamayı planladığı, ancak açıklamanın daha erken de gelebileceği belirtildi.

Facebook, uygulama ismi olarak korunacak, ancak Instagram ve WhatsApp’ı da bünyesinde bulunduran Facebook şirketi bir ana şirket altına taşınacak.

Facebook’tan yapılan açıklamada, ‘iddialar ve dedikodular üzerine yorum yapılmayacağı’ belirtildi. 

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Facebook ve Instagram, Avrupa'da Reklamsız Abonelik Seçeneği Sunuyor

Meta Platforms Inc., Avrupa Birliği (AB), Avrupa Ekonomik Alanı (AEA) ve İsviçre’de yaşayan kullanıcılarına Facebook ve Instagram’ı reklamsız bir şekilde kullanabilecekleri bir abonelik seçeneği sunacağını duyurdu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

AB'de sosyal medya kanunu hazırlığı: Gerçek hayatta yasaksa, internette de yasak

osyal medya platformlarında nelerin yapılabileceği ve nelerin yapılamayacağı konusunda Avrupa Birliği’nde yeni bir yasa konusunda anlaşmaya varıldı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Sosyal medyada linç edilmişti: Skroutz’tan açıklama geldi

Dünyaca ünlü internet üzerinden alışveriş devi Skroutz, Yunanistan’da sosyal medya üzerinden aleyhine başlatılan kampanyayla ilgili açıklamada bulundu.
Devamını oku...