Batı Trakya'da Vergi Yasası Protestosu: Küçük İşletmeler ve Kırsal Bölgeler Tehdit Altında - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya’da Vergi Yasası Protestosu: Küçük İşletmeler ve Kırsal Bölgeler Tehdit Altında

Rodop Barolar Birliği önderliğinde 15 kuruluş, hükümetin 2024 yılında uygulamaya koymayı planladığı yeni vergi yasası tasarısına karşı Gümülcine’deki Eyalet Başkanlığı önünde ortak protesto eylemi düzenledi.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Eylem, Gümülcine şehir merkezindeki Eyalet Başkanlığı binası önünde gerçekleştirildi.

Yeni vergi yasası tasarısı, ekonomik olarak aktif nüfusu ve küçük işletmeleri büyük bir risk altına sokacağı gerekçesiyle eleştiriliyor. Rodop Barosu Başkanı Dimitris Ereliadis ve diğer katılımcılar, yasanın özellikle küçük kırsal köylerin yok olmasına neden olabileceği konusunda uyarıda bulundular.

Meslek, Zanaat ve Ticaret Dernekleri Federasyonu Başkanı Anestis Vafiadis, yasanın uygulanması halinde çok sayıda işsizin ülkeyi terk etmek zorunda kalacağını ve bu durumun özellikle küçük işletmeler için yıkıcı olacağını belirtti. Gümülcine Ticaret Odası Başkanı Antonis Gravanis, hükümetin vergi kaçakçılığıyla mücadele adı altında adaletsiz ve yatay önlemler aldığını, bu durumun ekonomik krizle mücadele eden küçük işletmeleri daha da zor durumda bırakacağını vurguladılar.

Protesto eyleminde, serbest meslek sahiplerinin en az asgari ücret üzerinden vergilendirilmesini öngören bu yeni yasa tasarısının, aslında yüksek gelir sahiplerini koruyup, orta sınıfı ve ekonomik açıdan aktif nüfusu daha da zayıflatacağı iddia edildi. Katılımcılar, yasanın geri çekilmesi çağrısında bulunarak, hükümetin teknolojiyi kullanarak gerçek vergi kaçakçılarını tespit etmesi gerektiğini savundular. Katılımcılar, eylemlerinin devam edeceğini ve hükümetin politikalarında değişiklik yapması için baskı uygulamaya devam edeceklerini belirttiler.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Öğretmen ve Profesörlerden İş Bırakma Eylemi: Perşembe Yeni Eylemler Düzenlenecek

Yunanistan’da eğitim ve akademi camiası, özel üniversitelerin kurulmasına yönelik yasa tasarısına karşı çıkarken, 15 Şubat Perşembe günü için geniş çaplı bir miting planlıyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Miçotakis'ten Çiftçilere Yeni Destek Paketi: 5+1 Önlem

Yunanistan genelinde çiftçilerin eylemleri sürerken Başbakan Kiryakos Miçotakis tarım üreticilerinin tepkisini azlatmak amacıyla yeni önlemler içeren açıklamalarda bulundu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Miçotakis Kabul Etti: Çiftçiler Büyük Ölçüde Haklılar

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, çiftçilerin protesto eylemlerine atıfta bulunarak üretim maliyetlerindeki artış konusunda haklı olduklarını kabul etti.
Devamını oku...