ND Partisi Yerel Seçimlerde Yara Aldı: Miçotakis "Kesinlikle İyi Bir Gece Değildi" - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

ND Partisi Yerel Seçimlerde Yara Aldı: Miçotakis “Kesinlikle İyi Bir Gece Değildi”

Yunanistan‘da 15 Ekim tarihinde gerçekleşen yerel seçimlerin ikinci turu sonuçları, Yeni Demokrasi Partisi (ND) için pek de iç açıcı olmadı.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Özellikle Atina, Selanik ve Teselya gibi kritik bölgelerde sembolik yenilgiler alan partinin Başbakanı Kiryakos Miçotakis, seçim sonrası yaptığı açıklamada “Yeni Demokrasi için kesinlikle iyi bir gece değildi” dedi.

Miçotakis, seçim sonuçlarının parti için kolay kabul edilebilir olmadığını, ancak yerel seçimlerin ilk turunda ortaya çıkan siyasi sonuçlara atıfta bulunarak “Partilerin güçlerinin dağılımına ilişkin siyasi sonuçların ilk Pazar günü ortaya çıktığını hatırlatmak isterim” ifadesini kullandı.

Başbakan, Yeni Demokrasi’nin mavi renkli oylarının ilk turda yüzde 41’den ikinci turda yüzde 51’e yükseldiğini belirterek, partisine karşı güçlerin birleşmediğini savundu. Miçotakis ayrıca, seçimlere katılım oranının düşük olduğuna dikkat çekti.

“Siyasi mesajlar açısından, hükümet ayakları yere sağlam basarak yürümeli, her zaman siyasi mesajları almalı ve vatandaşların günlük yaşamlarını değiştirmek için çaba göstermelidir. Biz de bunu yapmaya devam edeceğiz” şeklinde konuşan Miçotakis, yerel yönetim seçimlerinin siyasi niteliğini ve önemini vurguladı.

Başbakan, kazanan tüm eyalet ve belediye başkanlarını tebrik ederken, “Geçtiğimiz Pazar günü de söylediğim gibi, onlarla işbirliği yapmak hükümetin görevidir” diyerek, verimli ve üretken bir işbirliği beklediğini ifade etti.

Miçotakis, Adonis Georgiadis ve Lefteris Avgenakis’in hükümetin desteklediği adaylar kazanmazsa Kurtarma Fonu’ndan gelen fonların ve tazminatların kaybedileceği yönündeki ‘tehditlerine’ de dolaylı bir yanıt vermiş oldu.

Başbakanın, Atina Belediye seçimlerinde partisinin adayı Kostas Bakoyannis’in PASOK destekli Haris Dukas’a karşı kaybettiği ve bunun büyük yankı uyandırdığı noktasına değinmemesi ise dikkat çeken bir detay olarak kaydedildi.

Bu sonuçlar, Yeni Demokrasi Partisi ve hükümet için gelecek süreçte hangi adımların atılacağı konusunda önemli soru işaretleri bırakıyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...