Kipi sınır kapısında TIR’lara geçişler 24 saate çıkarıldı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kipi sınır kapısında TIR’lara geçişler 24 saate çıkarıldı

Yunanistan’ı Türkiye’ye bağlayan tek sınır geçiş kapısı olan Kipi gümrüğünde, artık TIR ve yük taşımacılığı yapan diğer ticari araçlara geçişler içim 24 saat izin verilecek.

PASOK Partisi İskeçe Milletvekili Burhan Baran Kipi sınır kapısı üzerinden Türkiye’ye geliş gidişlerde yaşanan uzun sıra ve yoğunluğa çözüm getirildiğini açıkladı. 

Parlamentoya sunduğu soru önergesinde Kipi sınır kapısının gece saat 23.00 ile sabah saat 07.00 arasında kapalı olmasının yarattığı aşırı yoğunluğu gündeme getirmişti.

Özellikle gümrüğün kapalı olduğu olduğu saatlerde TIR araçlarının sınır kapısına yığılması nedeniyle gündüz saatlerinde özel araçlar uzun saatler boyunca sınırı geçmek için beklemek zorunda kalıyordu.

Milletvekili Burhan Baran’ın insiyatifiyle Bakanlık TIR geçişlerinin 24 saat devam etmesi kararını aldı. Alınan karar sayesinde yük taşımacılığı yapan ticari araçların yoğunluğu azaltılarak özel araçların geçişlerinde rahatlık sağlanacak. 

Milletvekili Baran’ın açıklaması şöyle:

“15-10-2020 Mecliste Maliye Bakanı Hristos Staykuras’a yönelttiğim ve Kipi sınır kapısının gece 23.00 ila sabah saat 07.00 arasında kapalı kalmasının yarattığı aşırı yoğunluğun, özellikle bu saatlerde tır araçlarının sınır kapısına yığılması ve bundan ötürü gündüz saatlerinde yaşanılan yoğunluğun yarattığı sıkıntı ile ilgili yapmış olduğum  soru önergesi ses getirdi. Bundan böyle yük taşımacılığı yapan araçlar 24 saat süreyle Kipi sınır kapısından geçiş yapabilecekler.  Böylece yük taşıyan  araçların oluşturduğu yoğunluktan ötürü özel araçlarda yaşanılan sıkıntılarında giderileceği kesindir. Siz halkımın sorunlarını çözebilme yolunda çabalarım devam edecektir.”

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Çiftçi Kartı Uygulaması Başladı

Yunanistan Kırsal Kalkınma ve Gıda Bakanlığı, üreticilerin (çiftçiler ve hayvancılar) hayatını kolaylaştırmak amacıyla yeni bir uygulama olan Çiftçi Kartı’nı hayata geçirdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kipi sınır kapısında yakayı ele verdi

Worth reading...