Yunanistan'da Elektrik Faturaları Endişesi: Yasa Tasarısı Meclis Komitesinde - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da Elektrik Faturaları Endişesi: Yasa Tasarısı Meclis Komitesinde

Yunanistan‘da Kalkınma ve Yatırım Bakanlığı’nın yürüttüğü elektrik fiyatlarıyla ilgili yeni düzenlemeler, Temsilciler Meclisi Üretim ve Ticaret Komitesi’nde masaya yatırıldı.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Tartışmalar, şirketlerin mali verilerinin açıklanması ve özel elektrik tarifelerine ilişkin hükümler etrafında yoğunlaştı. Hükümetin getirdiği 4951/2022 sayılı Kanunun 138. Maddesi uyarınca, 31 Aralık 2023 tarihine kadar geçerli olacak özel düzenlemeler, şeffaflık artışı ve enerji maliyetlerinin öngörülebilirliğine katkı sağlama hedefi taşıyor.

Muhalefet ve Tüketici Örgütlerinden Tepkiler

Yasa tasarısına muhalefetten genel bir itiraz gelirken, tüketici örgütleri de endişelerini dile getiriyor. Temsilcileri, elektrik fiyatlarında yeni sistemin evsel tüketiciler ve işletmeler için karmaşıklaşacağını belirtiyor.

Parlamentoda Tartışmalar

Yeni Demokrasi partisinin desteklediği tasarıya karşın, KKE partisi tasarıya oy vermeyi reddettiğini açıkladı. Muhalefet partileri, genel kuruldaki nihai tutumları konusunda çekincelerini dile getirdi.

Tüketici Dernekleri Alarmda

Yunanistan Tüketiciler Birliği Hukuk Danışmanı Yorgos Melissaris, mevcut durumun tüketiciler için karmaşıklığı artıracağını ifade etti. İnsanların elektrik faturalarıyla ilgili olarak kafa karıştırıcı hesaplamalarla uğraşmak zorunda kalacağına dikkat çekti.

Maliyet ve Karışıklık Vurgusu

Panhelenik Vergi Uzmanları Federasyonu Genel Sekreteri ve Yunanistan Genel Meslek, Esnaf ve Tüccarlar Konfederasyonu temsilcisi Dimitris Hristophorakis, yeni düzenlemenin işletmeler için finansal planlama sorunları yaratacağını belirtti.

Enerji Piyasasındaki Şeffaflık Arayışı

Yunanistan Ekonomi Odası Başkanı Konstantinos Kolias, jeopolitik gerilimler ışığında elektrik fiyatlarıyla ilglili yasal düzenlemelerin önemine vurgu yaptı. Tüketici Enstitüsü Yönetim Kurulu Başkanı George Lechouritis ise mevcut sistemin öfkeye yol açtığını ve daha şeffaf bir yapıya ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...