DEİ, Kotsovolos'u Satın Alıyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

DEİ, Kotsovolos’u Satın Alıyor

Yunan Elektrik Şirketi DEİ, sektördeki etkinliğini artırmak için önemli bir adım attı ve bugün Kotsovolos’un 200 milyon evro işletme değerine tekabül eden bir bedel karşılığında satın alınmasına ilişkin anlaşmayı imzaladığını duyurdu.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Şirket, bu satın almanın, mevcut yatırım planına göre lojistik ağı ve nakliye altyapısına yönelik olarak yaklaşık 100 milyon evro tasarruf sağlayacağını ifade etti.

Enerji Sektöründe Dönüşüm ve Yeni Elektrifikasyon Çağı

DEİ’nin Currys plc ile yaptığı bu anlaşma, şirketin enerji sektöründeki dönüşümü ve yeni elektrifikasyon çağında hane halkları ile işletmelere sunulacak çözümleriyle dikkat çekiyor. DEİ’nin açıklamasına göre Kotsovolos’un portföye eklenmesi, şirketi entegre bir ürün ve hizmet sağlayıcısı olma yolunda ileri taşıyacak.

Kotsovolos’un Geniş Ağ Yapısı

Kotsovolos’un 27’si megastore olmak üzere Yunanistan ve Kıbrıs’ta toplam 95 mağazası bulunmakta. Şirket, geniş bir fiziksel mağaza ağı, kapsamlı bir tedarik zinciri, özel mülkiyete ait araç filosu ve geniş bir ortak ağına ek olarak, çağrı merkezi ve kotsovolos.gr adında başarılı bir e-mağazaya sahip olan çok kanallı bir satış ağıyla hizmet veriyor.

Mali Başarı ve Pozitif Beklentiler

Kotsovolos, geçtiğimiz mali yılda %12’lik bir artışla 733 milyon evro ciro elde ederek önemli bir başarıya imza attı ve banka borçlarını neredeyse sıfırladı. DEİ’nin üst düzey yönetimi, bu başarının gelecek mali yıl için de olumlu beklentiler yarattığını belirtti.

DEİ CEO’su Yorgos Stassis’in Açıklamaları

DEİ Başkanı ve CEO’su Yorgos Stassis, anlaşmanın tamamlanmasıyla DEİ’nin dijital ve fiziksel ürün ve hizmetlerin entegre, müşteri odaklı bir sağlayıcı haline geleceğini ifade etti. Ayrıca, Kotsovolos’un satın alınmasının, 9 milyar evro’luk yatırım planının bir parçası olduğunu ve şirketin yeşil büyüme, dijitalleşme ve müşteri odaklılığı temel alan iş planını hızlandıracağını vurguladı.

Finansman ve İşlemin Tamamlanması

DEİ, bu satın alma işlemini özkaynak yoluyla finanse etmeyi planladığını açıkladı. İşlemin, gerekli onayların alınmasını takiben 2024 yılının ilk çeyreğinde tamamlanması öngörülüyor. Bu gelişme, DEİ’nin pazar pozisyonunu pekiştirecek ve yeni yatırım imkanlarını ortaya koyacak önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...