Çipras: Özelleştirilen elektrik kurumu DEİ’yi yeniden kamulaştıracağız - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Çipras: Özelleştirilen elektrik kurumu DEİ’yi yeniden kamulaştıracağız

SYRIZA Partisi Genel Başkanı Aleksis Çipras

Yunanistan’da anamuhalefetteki SYRIZA partisinin lideri Aleksis Çipras, iktidara gelmeleri halinde Devlet Elektrik Kurumu’nun (DEİ) yüzde 51’ini devletleştireceklerini belirtti.

iEnergia sitesine verdiği röportajda, anamuhalefet lideri, DEİ’nin yüzde 51 hissesinin devlete ait olmasıyla birlikte, çıkar çevrelerinin çok şey kaybedeceğini, ancak vatandaşın çok şey kazanacağını bildirdi.

Çipras, hükümeti ‘bir yıldır, kirli kazanç mekanizmasını, vatandaşların dolaylı vergilerden kaynaklanan mali kan kaybıyla beslemekle’ suçladı.

‘Bu, sayın Miçotakis’in bilinçli ve stratejik bir tercihidir’ diyen SYRIZA lideri, ‘çünkü enerji maliyetini gerçekten azaltacak gerekli hamleleri yapmaya cesaret edemiyor, çünkü bunlar kartellerin çıkarlarıyla çelişiyor’ diye ekledi.

Krizin Avrupa genelinde var olduğunun altını çizen Çipras, öte yandan Yunanistan’da orantısız bir şekilde büyüdüğünü ve Miçotakis hükümetinin seçimleri ve kasıtlı eylemsizliği nedeniyle sonuçlarının ağır olduğunu vurguladı.

‘Fırtınanın başladığı sırada DEİ’yi özelleştirdiler. Enerji üreticilerinin vurgunculuğuna hoşgörü gösterdiler’ diyen anamuhalefet lideri, vatandaşa verilen elektrik desteği konsunda ‘O paralar özelleştirilmiş DEİ’nin ve dört büyük özel enerji grubunun cebine gidiyor. Bu parayla DEİ’nin tüm hisselerinin beş katını almış olurduk. Bu nedenle hükümet, vurgunculuk mekanizmasını yara almadan bırakmak ve aynı zamanda diz çökmüş aileler ve işletmeler için sorunu çözmemek için bilinçli olarak kamu parasını boşa harcamayı seçti’ ifadelerini kullandı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Çiftçi Kartı Uygulaması Başladı

Yunanistan Kırsal Kalkınma ve Gıda Bakanlığı, üreticilerin (çiftçiler ve hayvancılar) hayatını kolaylaştırmak amacıyla yeni bir uygulama olan Çiftçi Kartı’nı hayata geçirdi.
Devamını oku...