Çevre Örgütlerinden Batı Trakya'da Rüzgar Türbinleri Tepkisi: Doğaya ve Kuş Popülasyonlarına Tehdit - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Çevre Örgütlerinden Batı Trakya’da Rüzgar Türbinleri Tepkisi: Doğaya ve Kuş Popülasyonlarına Tehdit

Batı Trakya‘nın çevresel geleceği, bir grup çevre örgütünün Yunanistan Sivil Koruma Bakanlığı’na yönelik çarpıcı çağrısında bir kez daha gündeme geldi.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Batı Trakya‘da bu yaz Evros ve Rodop illerinde gerçekleşen ve koruma altındaki türlerle ekosistemler için telafi edilemez zararlara yol açan yangınların ardından, dokuz örgüt ortak bir açıklama yaparak acil eylem çağrısında bulundu.

Bakanlığın yangın sonrası bölgelerdeki ekonomik faaliyetleri geçici olarak durdurma kararı örgütler tarafından olumlu karşılandı. Ancak, bu adımın yasal çerçeveye dökülerek, uygulamada etkin bir hale gelmesi için ek tedbirler talep edildi. Kuruluşlar, doğal yaşamın korunması adına, yangın etkilenen alanlardaki projelerin ve özellikle rüzgar enerjisi parklarının faaliyetlerinin belirli bir süre askıya alınmasını öneriyor.

Önerilen önlemler arasında, yanmış alanlardaki tüm projelerin üç yıl boyunca durdurulması, kuş yaşamı açısından hassas olan bölgelerdeki rüzgar türbinleri izinlerinin askıya alınması ve var olan rüzgar enerjisi santralleri için ek önlemler yer alıyor.

Rüzgar türbinleri, kuşlar için çarpma riski, habitat kaybı ve yaşam alanlarından uzaklaşma gibi çeşitli tehlikeler barındırıyor. Şimdiye dek Evros ve Rodop’ta rüzgar türbinlerine çarpan 494 kuş ve yarasa vakası tespit edilmiş durumda; bu vakaların çoğunun yırtıcı kuşlar ve yarasalar olması endişeleri artırıyor.

Örgütler tarafından önerilen önlemlerin uygulanması, biyoçeşitliliğin ve özellikle koruma altındaki kuş türlerinin korunması adına kritik öneme sahip. Aynı zamanda, bu önlemler, ülkenin Avrupa Birliği doğa koruma yasalarına olan bağlılığı ile de uyumlu.

Çevresel örgütlerin bu ortak duruşu, Batı Trakya bölgesinin sadece ekonomik değil, çevresel ve ekolojik geleceğini de göz önünde bulundurarak, sürdürülebilir kalkınmanın önemini vurguluyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...