Miçotakis, yangınların rüzgar türbinleri yapılması için çıkarıldığı eleştirilerine cevap verdi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Miçotakis, yangınların rüzgar türbinleri yapılması için çıkarıldığı eleştirilerine cevap verdi

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, son günlerin değişmez gündem maddesi yangınlarla ilgili bir basın toplantısı düzenledi.

İklim krizine dikkat çeken Başbakan, bundan böyle ekonomiden enerji politikalarına, devletin işleyiş biçiminden vatandaşların davranış biçimine kadar pek çok konuda radikal değişikliğe gidilmesi gerektiğini kaydederken, olayların kararlı çözümler gerektirdiğini ve kendilerinin bunu yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Doğal afetlerde kendilerinin birincil hedefinin canlıları, insanları ve hayvanları korumak olduğunu söyleyen Miçotakis, bu amaca ulaştıklarını ve binlerce insanın hayatını kurtardıklarını, ama maalesef orman ve mülkleri koruyamadıklarını belirtti.

İtfaiye ekiplerine, gönüllülere ve medyaya da teşekkür eden Başbakan, hükümetin yangınlarda mülkleri zarar gören vatandaşların yanında olacağını bildirdi.

Bu felakette pay sahibi olanların sorumluluklarını zamanı geldiğinde üstleneceklerini belirten Miçotakis, gerekli dersleri çıkardıklarını ancak şu an ‘savaş’ın devam ettiğini ve uygun zaman olmadığını kaydetti.

Yangınların rüzgar türbinleri yapılması için kasıtlı olarak çıkarıldığı eleştirilerine de değinen Başbakan, ‘Rüzgar türbinleri düşmanımız değil, doğaya saygılı araçlar’ ifadelerini kullandı.

Son olarak erken seçim iddialarını da kesinlikle reddeden Başbakan, hükümetin 4 yıllık görev süresini tamamlayacağının altını çizdi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...