Batı Trakya’da rüzgar türbini tartışması - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya’da rüzgar türbini tartışması

Batı Trakya’nın Rodop iline 26 yeni rüzgar türbini kurulması için Doğu Makedonya – Trakya Eyaleti’nin yetkili komitesi bugün toplanıyor.

Rodop ilindeki Maronya-Ksilagani (Kuşlanlı) bölgesinde 10 köye nefes alma mesafesindeki 26 yeni rüzgar türbini kurulmasını görümek için, Eyalet yetkili Komitesi toplanacak.

Her biri 4,2 MW gücünde, 105 metre kule yüksekliği ve 150 metre rotor çapına sahip toplam 26 rüzgar türbininin kurulumu için çevresel koşulların onaylanması ilgili Komisyon’da görüşülecek.

Söz konusu türbinlerinin kurulacağı rüzgar parkları Dioni’ye 781 metre, Çadırlı’ya (Strimi) 1.9 kilometre, Karakurcalı’ya (Krovili) 963 metre, Salmanlı’ya (Salmoni) 1.8 kilometre, Muratlı’ya (Mirana) 650 metre, Pelagia’ya 1.6 kilometre, Nea Petra’ya 1.3 kilometre, Yardımlı’ya (Ergani) 1.8 kilometre, Hacılar’a (Proskinites) 1.8 km.

Konuuyla ilgili konuşan Doğu Makedonya-Trakya Eyalet meclis üyesi ve muhalefet liderlerinden Kostas Kaçimigas, ‘Muratlı, Pelagia, Nea Petra ve Hacılar yerleşimleri, rüzgar türbinlerini en elverişsiz konumda, yani kuzeydoğuda bulunduracakları için belirli bir gürültü yüküne sahip olacaklardır. Bizim belirlediğimiz yerleşim yerlerine 3 kilometre uzaklık kriteri sağlanmadığı için komitedeki grubumuzun temsilcisi olumsuz oy kullanacak’ dedi.

Kaçimigas, söz konusu yerleşim birimlerinde oturan vatandaşların da konu hakkında iyi bilgilenmeleri gerektiğini, şirketlerin etkisi altındaki yerel temsilcilerinin her söylediğine inanmamalarını vurguladı.

Öte yandan Eyalet genelinde epey fazla rüzgar parkı varken, daha fazla rüzgar türbinlerine izin verilmesi konusu, ‘Bölge olarak daha ne kadar türbin kaldırabiliriz’ tartışmalarını da beraberinde getiriyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Kiraz Üreticileri Dolu Yüzünden Büyük Zararla Karşı Karşıya

Batı Trakya’da, 21 Nisan’da yaşanan şiddetli dolu yağışı, bölgenin kiraz üretimine ciddi zararlar verdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya Afrika'dan Gelen Toz Bulutları Altında

Afrika’dan gelen toz bulutları yağmurla birlikte başta Batı Trakya olmak üzere tüm Yunanistan’ı sardı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine - Selanik Otoban Ücretlerinde Büyük Zamlar: 20 Evro Gidiş Geliş!

Egnatia Otobanı üzerinde yapılan yeni düzenlemelerle, Gümülcine – Selanik arası ve tersi güzergah için geçiş ücretlerinde önemli oranda artışlar yaşanıyor.
Devamını oku...