Fransız Ucuz Giyim Zinciri KIABI, Yunanistan Pazarına Giriş Yapıyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Fransız Ucuz Giyim Zinciri KIABI, Yunanistan Pazarına Giriş Yapıyor

Fransız uygun fiyatlı moda zinciri Kiabi, Yunanistan pazarına giriş yapmaya hazırlanıyor. Şirket, bu hamlesiyle İsveçli H&M, İspanyol Inditex (Zara) ve son dönemde Yunanistan’a giren Polonyalı zincirler Pepco ve Sinsay gibi markalarla rekabeti kızıştıracak.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Kiabi, kadın, erkek ve çocuk kıyafetleri, ev tekstili ve küçük mobilyalar gibi ürünlerle geniş bir yelpazeye sahip. Şirket, alışveriş merkezlerinde (AVM) yer kiralamak için şimdiden harekete geçmiş durumda. Yunanistan’da AVM’ler, artık ailelerin sıkça tercih ettiği alışveriş mekânlarına dönüşmüş durumda.

Decathlon Bağlantısı ve Büyüme Potansiyeli

Fransız ana grubu Association Familiale Mulliez (AFM) holding şirketi, Kiabi‘nin Yunanistan‘a girişini destekliyor. Aynı holding, Decathlon spor ürünleri ve ekipmanları zinciri ile de Yunanistan‘da faaliyet gösteriyor. Decathlon’un son iki yılda gösterdiği büyüme, Kiabi’nin Yunanistan pazarına girişi için teşvik edici bir faktör olarak görülüyor.

Avrupa ve Dünya Genelindeki Varlığı

Kiabi, 1978 yılında Patrick Mouliez tarafından Kuzey Fransa’da kuruldu. 1993 yılında İspanya’da ilk yurtdışı mağazasını açtı ve şu anda 26 ülkede 550’den fazla mağazası bulunuyor. Şirket, 2022 yılı itibarıyla 9.536 çalışana sahip ve cirosu 2 milyar avroya ulaşmış durumda.

Batı Avrupa Modasını Yunanistan’a Taşıyacak

Kiabi, Batı Avrupa’dan getireceği modayla, Orta ve Doğu Avrupa zincirleriyle rekabet edebileceği düşünülüyor. AFM grubu ayrıca, Leroy Merlin gibi ev mobilyası mağazalarının da sahibi, bu da şirketin Yunanistan’da farklı sektörlerde de varlık gösterdiğini gösteriyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Yeni Eğitim Yılıyla Birlikte Cep Telefonu Yasak!

Yunanistan’da 2024-2025 eğitim yılıyla birlikte, öğrencilerin okullarda cep telefonu kullanması yasaklandı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Beyannamesi İçin Eşlere De Banka Hesabı Zorunluluğu!

Yunanistan Maliye Bakanlığı, bu yıl vergi beyannamesi verecek tüm vatandaşlardan banka hesap numarası (İBAN) bilgisini zorunlu hale getirdi. Bu yeni uygulama, evli çiftleri de kapsıyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...