Selanik’te mülteci çocukları uyuşturup tecavüz etmekle suçlanan Fransız gözaltında - Azınlıkça
Ειδήσεις

Selanik’te mülteci çocukları uyuşturup tecavüz etmekle suçlanan Fransız gözaltında

Selanik’te mülteci çocukları uyuşturup tecavüz etmekle suçlanan Fransız gözaltında

Selanik’te tutuklanarak Savcılığa sevk edilen 52 yaşındaki Fransız vatandaşı kişi Pakistanlı dört refakatsiz mülteci çocuğuna defalarca ahlaksız davranışlarda bulunmakla suçlanıyor.

Kendisini keşiş olarak tanımlayan bahse konu şahıs, Selanik’in Tumba bölgesinde evinde ağırladığı mülteci çocuklarına tecavüz etmeden önce haberleri olmadan ilaç vererek uyuşturmakla suçlanıyor.

Savcılık kaynakları, uyuşturucunun çocuklarda kullanılmasının kanıtlanması durumunda 52 yaşındaki sözde kesişin ömür boyu hapse çarptırılabileceğini aktarıyor.

Olay nasıl ortaya çıktı?

52 yaşındaki Fransız, evinde refakatsiz mülteci çocuklarını ağırlayabileceğini yetkili kurumlara bildirdi ve Ocak ayından itibaren yaşları 14 ile 17 arasında değişen dört Pakistanlı çocuğu evinde ağırlamaya ve yemek sunmaya başladı.

Hatta aynı dönemde bir sosyal sivil toplum kuruluşuna başvurarak, misafir ettiği çocukların Yunanistan’da kalmalarını sağlamak için yasal destek talep etti.

Ancak bahse konu STK’nin çocuk psikiyatrı çocuklardan birinin 52 yaşındaki adamın evine dönmek istemediğini, orada kendisini iyi hissetmediğini ifade ettiğini keşfetti. Aynı çocuk doktora kendilerini misafir eden adamın sözde kaşınma için hap verdiğini ancak hapları aldıktan sonra uykusunun geldiğini ve uyuduğunu söyledi. Uyku haplarının etkisini gösterdiği sırada ise 52 yaşındaki Fransız vatandaşının çocuklara ahlaksız davranışlarda bulunduğu tahmin ediliyor. Diğer çocuklar da benzer şikayetlerde bulununca, STK Selanik polisine başvurdu.

Bunun üzerinde Fransız’ın evine baskın düzenleyen polis ekipleri uyuşturucu haplarla birlikte altı hart disk ve bir hafıza kartına el koyarak incelenmek üzere laboratuara gönderdi.

Gözaltına alınan şahsın insani yardım programı çerçevesinde Yunanistan’da olduğu da gelen bilgiler arasında.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et